21.6.14

jussi juhannus - temperate cp update

fgh jaaha ja taas viikko vierähti :-D
Tällä viikolla ehdin tilata jo paketin Saksasta jotenka sen saapumista sitten ens viikolla odottamaan .

Tää on nyt tällainen kuvapäivitys pihalla sateen ja tuiskun alla olevista talvilevollisista lihiksistä.  Siis oikeasti tänään tuli täällä Lahessa kaksi raekuuroa! Siis juhannuksena - keskellä kesää - heh heh :'DD

 Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen.
____
Sorry about a lack of updating. Y'know Ive been working and these summer days are just speeding ahead of me. I ordered a plant package from a German seller so I will have an unboxing video to do next week! ;)  However this post is about photo update of my temperate carnivorous plants!

Sarracenia oreophila "sand mountain"
Darlingtonia californica
Cephalotus follicularis
Dionaea muscipula 'big mouth'

a big pot of D.m 'big mouth', S.flava  and S. rubra

S. leucophylla front and the big pot behind

S. rubra

Drosera rotundifolia + anglica seedlings in S.oreophilas pot

S. flava var. ornata

Sarracenia flava var. rubricorpora

D.m 'sawtooth'

various temperate species, look the name tags

the same D.c you saw earlier


left: D. rotundifolia right: D.anglica

12.6.14

ajankulku hämärtyy silmissää

O__O Ensimmäinen päivitys tässä kuussa..Voi pojat.







ddgdfg Mulla on tällä hetkellä kaikki talvilevolliset lajit pihalla taivasalla. Ajattelin että toi meijän kasvihuone on ehkä pikkasen liian varjossa osassa päivää joten lounassuuntainen seinusta käy sitten oivasti. Iskä värkkäs tollaisen pöydän johon kaikki (tulevatkin kasvit!) mahtuu ! :-)

 Taaemmaisempi kihokki (D.rotundifolia) kasvattaa jopa kahta kukkavartta! Ei ihme kun se yksilö on ihan tajuttoman isokokoinen! Olen syöttänyt sille viereisen ruusun kirvoja jotka on ilmeisesti maistunnu.

 Sarrat siinä iloisesti. Leuco ei ole nyt tänä vuonna tähän mennessä tehnyt ainoatakaan varteenotettavaa tötteröä... Urghh.. No nyt se kasvattaa kolmea lehteä jotenka jos sieltä se valkohuppuinen tötterö ilmestyisi.

Flava teki pitkään vaakasuoria venkuratötteröitä ennenkuin se ryhdist'ytyi. Nyt se kasvattaa pystysuoria lehtiä.

Molemmat rubrat ovat tehneet lötköjä tötteröitä <:// Pitäisi jooku kehikko rakentaa ruukun ympärille kun ei viitsisi leikellä niitä lehtiä mutta kuitenkin saisi niistä siistimmän näköiset.

Keväällä jakamani, mutta siitä juroutuneet D.m 'big mouth'it ovat vihdoin alkaneet tehdä loukkuja! Kummallakin on moninkertaisesti kasvupisteitäja luulenpa etten tästälähin jaa loukkujani niin innolla..

Taaimmaisena on Darlingtonia, keskellä isompi cepha ja etummaisena mulla jo 4 vuotta  ollut pikkucepha. Darlin toin vasta eilen tohon jotenka näyttää aika vihreältä verrattuna cephoihin .-)

Kysymyksiä saa laittaa ja muutenkin tästä postauksesta idoita ja ajatuksia!

ps. pitäis noi terratkin siivotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !