29.2.16

Leap day!

Enjoy it while you can! :-)


Untitled

26.2.16

Now 22!

UntitledIts mah birthdayyy. Or was. Im writing this afterwards ^^; I received a great watch from my sis since its been like 2½ years when I last time wore one. I also got a few pieces of clothes and socket adapter for my soon-to-be America trip. We went to eat some serious burges and the day was quite finished after that.

Taas tuli uusi ryppy otsaan (oikeastaan niitä on paljon yhyy ja ääks!) kun vuosi napsahti lasiin. Elikkä päästiin kahenkympin kynnyksen yli vuodelle 22. Mitähän sitä tässä iässä ehtisi saavuttamaan..  Lahjoja tuli vähänsen mutta en minä niistä perusta - mukavia kylläkin tuli :)



Untitled

25.2.16

highlanders sttuffff


Nepenthes hamata

I have been cleaning my plant setups for the past few days. I've installed two fans of which one is now in my grow tent and the other in my higland chamber. The higlanders also received a new aquarium heater since the old one was going to its end. I use the heater to warm up the plants days' to about 25C and for the night I turn it off as with the light and temps go down to 10C.

  Päivät on menny tässä kasvien asumuksia siivotessa ja parannellessa systeemejä. Kasvatustelttaan (120x160x80) tuli pikkanen tuuletin joka pyörii kokoajan työntäen vähän sisäilmaa teltan sisään. Myös teltan foggeri (Dragon magic mist) pyörähtää päivänaikana noin 3 kertaa päälle 30 min ajaksi entisen 5-6krt ja 15 min sijaan säästäen koneen käynnistyskertoja. "Pyyttoniterran" pohjalta siivosin kevytsorat pois, kun oli mennyt niin likasen näköiseksi. Nyt siellä on kaks korotusjakkaraa jonka päällä mm. cephat ja tämän vuoden sarrantaimet on.

Kellarissa oli taas säätöä kun huomasin pari päivää sitten että mun viritykset, tällä kertaa hinglandereiden terra vuotaa taas... Se on bilteman minikasvihuoneesta puoliksi pätkitty ja noh tietäähän sen että noi saumat ei 1000% pidä. Pohjan kuivatus ja terran nostaminen lankulle varmasti saa kuivatettua kellarin lautaan tulleen pienen vesivahingon. Muutenkin lisäsin terraan pienen propellin, jonka sain lihisfoorumin keijoselta N. vogeliin mukana viime kesänä. Mulla ei siis ole koskaan ollut mitään tuuletusjutskia terrojen sisällä, koska oon ajatellu sen olevan turhaa. Tossa kasvatusteltassa on ainakin tullu huomattua että nokisientä alkaa helposti ilmestymään paljon lehtiään mesiäviin lajeihin. Varsinkin N. ventricosan lehdet mulla on hiemat mustana just ton nokisienen takia. Vaarallista? - ei, mutta ei myöskään nättiä.

Untitled

Tosiaan kellariterraan tuli propelli ja sit kävin tänään Blackbullissa ostaa uuden akvaariolämmittimen. Edellinen oli jo niin räjähtämäisillään olevan näköinen että oli pakko hankkia uusi. Toi vanha taisi olla vielä sellainen,joka piti sijottaa pystyasenton ja mä pistin sen alkuvuodesta vaakasuoraan - ei tainnu tykätä? No nyt on sellanen lämmitin jossa on KULTAA. hah. Ja mihinkö mää lämmitintä tarvin kun en yhtäkään kalaa omista? - sillä lämmitetään highlanderikasvien terraario päivällä :-) Päivällä noin 24-25C ja yöllä 10C pintaan niin hyyyvä on!

Untitled

Heliamphora heterodoxa x minor

Nepenthes chaniana

Nepenthes spectabilis x spathulata

PS. mulla on huomenna synttärit :'')

23.2.16

Berlin Part 2 - Botanical Garden

IMG_3857.JPG
A photo post is just about "Botanicher Garten". It was however quite winter-ish in the garden so we mainly focused on plant in the greenouses :-)

  
 Tämä kuvapostaus koskee Berliinin kasvitieteellistä puutarha. Talvihan siellä oli joten päätimme skipata ulkopuutarhan ja perehtyä kasvihuoneiden antiin.



IMG_3870.JPG

IMG_3895.JPG

IMG_3883.JPG

IMG_3944.JPG

IMG_3915.JPG

IMG_3927.JPG

Untitled

Untitled

Untitled



Untitled

Untitled

Untitled

Berlin 18-21.2.16

Untitled
We made a quick city trip last weekend (or actually from thursday to sunday). I really enjoyed middle europe feeling and felt that everyone were just one big country despite of many colours ant ethnics. The weather was A LOT spring like like than back in Finland. Tulips were about to burst from the ground and there were birds singing everywhere.

We visited for example:
Berlin Zoo
Berling Botanical Garden
Judish Museum
TV Tower

  
Totta tosiaan tehtiin viimeviikolla pikanen kaupunkireissu Berliiniin! :-) Kevät näytti olevan siellä jo paljon pitemmällä kuin täällä Suomessa. Ekaa kertaa oliin Saksanmaalla ja jäi hyvä fiilis että voisi tulla joskus toistenkin kerran. 







Untitled

Untitled

Untitled

IMG_3654.JPG

IMG_3660.JPG

IMG_3741.JPG

IMG_3799.JPG

IMG_3787.JPG

IMG_3831.JPG

16.2.16

Nepenthes seedlings - update

Untitled



This part continues from: http://kannukasviblogi.blogspot.fi/2015/06/breeding-death-rise-of-flesh-devouring.html !

Time has gone fas at least for these littel fellas (x Tiveyi x veitchii) . They are now around 8 months old as they germinated between June-July 2015. As watching photos from late last year the seedlings have really turned on a growth spurt! So far I haven't fed them yet althought I sprayed some very weak dilution of seaweed on them as they were younger.

  
sds
Nää pikkuset kannukasvintaimet on tainneet ottaa melkoisen kasvupyrähdyksen vuodenvaihteen jälkeen. Verrattaessa kuvaa niistä 3kk sitten ja nyt niin sekä kasvit että toi ruukun päällä oleva rahkasammal on hullaantunnu. Osassa kannuissa on jo nähtävissä punasta väriä!
 

sds baby Nepenthes 11.11.2015


http://euw-opa-thumb1-s3.ciggws.net/0d6/92f/10d/m/50ca3793fec4ac86ab8ffbec72e111fb329dbae9.jpg?Expires=1455710491&Signature=MEP8BmffVeEPNUej-d2XOjuAEOGNBBBoZLoj9VVqa4OgHrN0yCxW37n03z7C3XjbONl~figtqEAhpQBWA-YxFHAgJTdDj9Dm7AU6tP5pxmjW-KGtc7T2g0z9Gpl03xro3Z~YDh5kHr5PYfFvdeCIn1mTwEAzt86ZOfXLlmwre3c_&Key-Pair-Id=APKAI6Q7XM4O2UGWCGGA
 baby Nepenthes 14.2.2015


00

0000

000
Also my Sarracenia seedlings have germinated well and are gaining size.