5.5.15

tötteröt ja loukut ulkona

En nyt tarkalleen muista milloin siirsin otsikon mukaiset kasvit pihalle kokopäiväisesti. Ehkä jossain maaliskuun puolivälissä? Onhan tässä ollu lähes pakkasöitä mutta kasvihuoneessa kasvien kelpaa olla - toisin kuin jos olisivat taivasalla.

Perjantaina 1.5. oli vappu joka tuli kylläkin vietettyä ihan muissa merkeissä kuin mitä normaalisti kyseisenä päivänä voisi kuvitella :Dd Töistä juu oli vapaapaminkä paikkasin olemalla seuraavan päivän töissä että sain viikon tunnit täyteen.

Tosiaan halusin siistiä kasvihuoneen ilmettä. Meijän kasvihuone on tehty tän talon vanhoista ikkunoista. Aika tollanen diy-koppero hahah. Mutta hoitaa hommansa ihan hyvin! Ainoana miinuksena on ikkunankehyksien paksuus mikä vähän blokkaa valoa. Tosin pari päivää sitten pyysin iskää poistamaan noi alemmassa kuvassa olevat, ikkunoiden päällä olevat "puulankut" vasemmasta seinästä. Kyllä tähän aikaan vuodesta valo pääsee hyvin kasvihuoneeseen, mutta myöhemmin vuodesta, kun koivuissa on lehdet ym. ympäröivä kasvallisuus herää niin sitten vähemmän valoa tulee..


Pesin pari vanhaa parvekelaatikkoa joihin pistin kaikki sarrat (tötterölehdet, Sarracenia). Tosin yhdessä mustassa ruukussa on kaksi kärpäsloukkua "sawtooth" ja "big mouth".


sd

Sarracenia flava 'Claret'

Mulla kukkii tällä hetkellä viisi eri sarraa. Kolmella on vihreänkeltainen kukka ja kahdella punainen.
: flava, alata, oreophila, purp. ssp venosa var montana, purp ssp venosa.
Sarracenia alata'
Sarracenia oreophila
Päätin katkaista kaikista mun kärpäsloukuista kukkavarret paitsi "sawtooth" ja "big mouth"in ruukuista. Lisäksi kaksi mysteeriloukkua saanevat pitää kukkansa. Ei sillä muuta kuin että kukkiminen heikentää kasvien elinvoimaa ja loukkujen tekemistä. En mä kukkia halua vaan ansoja! :--)

loukkuarmeija!
'sawtooth' takana ja 'big mouth' edessä
'B52'
'sharks teeth'
Darlingtonioista vähän juttua. Toinen tekee kukkaa ja kasvattaa hyvin uusia ansoja ja toisen kasvupiste näyttää kuolleen. No ei se mitään, kasvi näytää kuitenkin tekevän "runnereita" eli kasvattavan uusia versoja maanalaisten versojen kautta.

Mmitäs muuta....

-Järjestelin eilen näitä terroja täällä mun huoneessa. Juwel sai uuden pohjan exoterran sammaleesta. Olin jo pitkän aikaa halunnut päsätä eroon siitä vesipohjasta. TErran pohjalla oli siis n.25 litraa vettä jonka päällä kasvi kelluivat muovilaatikoissa O___O

- Olen ulkoiluttanut suurimpia sarrantaimia pari päivää ulkona. Eli viennyt aamulla pihalle ja sisälle yöksi. Toimenpiteen takia olen siirtänyt uuden taimisatsin noitten isompien sarrojen terraan jossa on valot.

- Kääpiökihokeista D. oreopodium on alkanut tekemään itusilmuja (gemmae). Pitäs istuttaa piakkoin ne..

- Kalanruoka loppui. RUokin noita mun kihokeita pääasiassa vain kalanruoalla. Jauhomadot juoksee karkuun ja kasvit tulee surulliseks kun ne yrittää saada kiinno jotain mitä ne ei oikeasti saa kiinni :( Mut joo oon ennen käyttänyt Tetra bloodworms (kuivattuja surviaissääskentoukkia). Passitin äiskän blackbulliin kun en itse töistä päässyt lauantaina kun olin niin pitkään töissä. Noh, tota toukkaruokaa ei löytynyt nyyt nyt mulla on jotain uutta 'Tetra Pro'-ruokaa. Se on sellaista lituskaista kalanruokaa Jonka keskellä on "energiaydin". Edellises ruoassa oli protskua 50% ja tossa uudessa on 48%. Testaillaan nyt tässä mites vaikuttaa kasvien kasvuun.

- Kannukasvien siemenet ei oo vieläkään itännyt! Hmmmm. On menny about 1½ kuukautta....Pitää olla vaan kärsivällinen. Ei siinä muuta kuin että toi rahkasammal jonka pinnalle siemenet ripottelin on alkanuyt elää omaa elämäänsä. Siinä pinnalla on on paikoin sellasta vihreää limaa joka peittää siemenet..ääääääh tuleekohan tästä mitään. Jotenkin tuntuu että vaikka näytti siltä että siemenet hedelmöitty niin vain pieni osa jos sitäkään on itämiskykyisiä. No aina ei voi ekalla kerralla onnistua! Pitää odotella vain!

Et sellasta! Jos vielä ehtisin noi itusilmut istuttaa ennen yötä niin jees :)))


No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)