28.2.11

helmikuuuun loppu

Muistatteko vielä edellisistä postauksista mystisen pistokkaiden mustumisen ja kauhean kauhun? Ei enää, kumpikin selvisivät! :) Ei mitään hajua miksi ne tekivät lähes kuolemaa ja miksi ne palautuivat.

N. maxima

N. maxima kannunalku


Kaksi muutakin pistokasta ovat aloittaneet kannujen teon. Näyttää siltä että toinen työstäisi alakannua ja toinen upperia - yläkannua! :O Muistan lukeneeni jostain foorumilta, että jos pistokkaan leikkaa siitä kohtaa mistä emokasvi tekee uppereita niin kyseisen pistokkaan kannut ovat myös uppereitä. Lyhyesti: pistokas jatkaa sesllaisten kannujen tekemistä mihin emokasvi jäi.

N. maxima upper?


Pitkä kärhi (oliko oikea suomennos?)

Toisen pistokkaan kannunalku


Aluksi ajattelin, että ampullariat eivät pidä ollenkaan suorasta valosta joten ne joutuivat varjostetulle alueelle. Noh, N. mirabilis lähti toiseen terraan ja purin varjostuksen jolloin ampullariat "joutuivat" suoraan valoon. Eipä aikaankaan kun huomasin paremman valaistuksen olevat hyväksi - kasvit oikein kukoistavat! :D

N. ampullaria "Green" tekee yhä pyöreämpiä ja isompia kannuja

N. ampullaria "Brunei Red x Harlequin" pyrähti kasvuun ja on sittemmin tehnyt hyvin punaisia kannuja :)

Uutta odotellessa....


Hirsutalla ja fuscalla menee myöskin hyvin, ei mitään ongelmia.

N. hirsuta

N. fusca "flared peristome"
Tällainen pieni kokovertaus ensimmäisiin lehtiin ja nyt uuteen lehteen :)

fuscan kannunalku, kasvaisi jo!
Raffi jatkaa omaa räjähdysmäistä kasvuaan, ihan kammottaa katsoa vierestä :D Keväällä ajattelin silpoa (no leikata sitten) juuriversot pois. Näyttää koko kasvi niin puskamaiselta ja ruukkukin on käymässä pieneksi. Saisin versot omiin ruukkuihinsa ja laittaisin ne Plantagenin minikasvihuoneeseen (jota ei ole vielä hankitu mutta tänään mennään ostamaan sellainen - kai). Tässä on nyt vaan sellainen yhtälö, että kun versot lähtee niin kasvu taas alka keskittyä emokasviin itseensä.

LIIKAAA JUURIVERSOJAAAA

Kaunis N. rafflesianan kehittyvä kannu (on muuten isonnäköinen! :D)

~~~~


Oon jo pikkuisen aloitellut miettiä tota settuppia minne pistäisin sen mutta tila alkaa taas käydä päälle. Kesällä kyllä meijän terassille tulee pieni muovinen kasvihuone johon voisin laittaa sen. Isommassa kasvihuonessa kosteuden ja lämmön kontroileminen voi olla vaikeaa kun sinen on tulossa kaikkea muuta kukkaa.

Tästä tulikin mieleen N. x Tiveyi ( en tiedä voiko sitä sanoo x Tiveyiksi koska risteytys olisi maxima x veitchii, toi mun kasvi voi olla vaikka veitchii x maxima jolloin se ei olisi x Tiveyii. Sillähän on väliä kumpi on isä- ja äitikasvi :o )
Joka tapauksessa tämäkin kasvi on kasvamassa isoksi, se nytkin kasvattaa lehteä joka painautuu terran kattolasia vastaan :( Haluaisin siirtää sen pois sieltä, mutta kun se kasvattaa samalla kannua. Siten sen kasvuun voisi tulla joku häiriö jolloin parin kuukauden odotus olisi taas edessä ennen kuin saisin ihailla uutta kannua...

se on niin... karvainen :---------D


clip clip? (älkää välittäkö matosta)

Tässä viellä kuvat kummastakin terrasta:

Lopuksi iloinen terrassa kasvava basilika toivottaa hyvää päivänjatkoa ja etelä-suomalaisille hyvää hiihtolomaa :--)

Ps. kommettia voi laittaa tuonne alhaalla olevaan selektioon, ei tarvitse olla rekisteröitynyt jäsen!

1 comment:

  1. Jee, ihanan pitkä ja kuvavallotteinen postaus. :--)
    Toi N. ampullaria 'Brunei Red x Harlequin" on upea! Ei siitä liikenis jotain pistokasta tai jotain vaihtokaupassa johonkin mun rehuun..? Mirabilistakin täällä kovasti odotellaan, vaikka tila käy kyllä päälle. :D Mut kyllä nyt muutama..

    ReplyDelete

kiitos! :-)