30.3.11

koeviikon ilot

Haha no en todellakaan kerro kuinka valmistautunut olen he heh he :''''D


Mutta siis asiaan!

Mietin toissapäivänä  syytä miksi echinostoma ei tykkää musta :< Kattelin sen uusinta lehteä ja veikkailin että piru vie se ei tee tohonkaan lehteen kannua...!! 

No siirsin sen sitten 112L terraan x tiveyin, basilikan ja x hoorekianoiden(öö taivutus?) seuraan. Siellä lämpö on sellaset +25C, asensin pari päivää sitten sinne lämpömittarin ja joo ihan mukamat lukemat. Kosteus on 90 %, ton ikkunan takia josta on tehty päällyslevy. Pitäs muistaa tuulettaa ettei mikää homevaurio iske.....


Ja tämän kosteusmietinnön seurauksena päätin ehostaa isoimman terran rakoja. Yleensä sen kosteusprosentti on pyrinyt 40-80 %. Yleensä kun suihkuttelee sen niin kosteuskin nousee - mutta vain hetkeksi. En oo saannu siihen koskaan mitään stabiilia kosteutta. Yöllä tosin kosteus voi nousta 99 %, mutta normaalisti sen on sellaset 96 %.
NOH.
Keksimpä sitten värkätä elmukelmosta eristeet. Teippasin ne kansien reunoihin + pistin sinitarraa isoimpiin rakoihin jotka eivät peittyneet kelmun ansiosta.

JA NYT siellä on sellanen stabiili 70 % kosteus! :D Lähdin tänää kotoo klo 11.00 ja suihkutin sitä ennen terran ja kun tulin kotiin klo 14.00 niin vitsi vieköön kosteusmittari (jossa on siis ylin-ja alinlämpötila) oli mitannut kosteutta välillä 76-77 % !! 

Toivottavasti ampullariat innostuvat korkeasta kosteusprosentista. Olin alunperin kauhuissani pistää ne terraan jossa ne ei saa sitä "tosi kuuma ilmaa ja korkeaa kosteutta" :---D No hyvin niillä menee. Vihree ampullaria tekee suht okn kokosia kannuja. Sen lehet punertuu kivasti kun ne vanhenee. Tulee mielee joku haalee marjakeitto! Punanen ampullaria.... en tiiä mitä se hommailee. Kannun ovat pienemmät kuin vihreällä kaverilleen.
Se niinku kiipeää. Lehtien välissä oleva runko on tosi pitkä. "Its a climbing stage!" No jaa mä odotan vaan niitä basaleita innokkaana :D Luin foorumeilta miten ampullariat sais tekee niitä kauniita tunnettuja ryppäitään. Joku kehotti varren kaartamista niin että se on alempana kuin ruukun harja. Noh kyllä mulle kelpaa tollanen siro pieni punainen neppi <3 :----D


No jaa nyt tuli taas kirjotettua liiikaa. Pitäs palata takasin politiikan kirjan, siis yhteiskuntaopin kirjan ääreen. Dääm puolueet sun muut hallitukset ja eurooppaneuvosta ei oo mun juttu. Manttu on ylihuomenna ja siihen pitäs lukee tosi paljon (aion kirjottaa). Mutta ne käsitteet! Niitä on liikaa ;_________; Planetaariset tuulet eivät jää päähän!


Adiós ppl!No comments:

Post a comment

kiitos! :-)