9.4.11

weekend break

Koeviikko loppui torstaina ja jotenkin perjantaina tuntui jo maanantailta o___o NO JAA

Eilen randomisti youtubea selatessani jouduin katsomaan tämän herran http://www.youtube.com/user/snapperhead51 videot. Se tuntui ihan tosi siistiltä että on tosi paljon kasveja ja tilaa ja hyvät olosuhteet. Mietin kuinka kivaa olis omistaa tollainen kasvihuone.

MUTTA

Palatkaamme todellisuuteen. Me asumme Suomessa jossa on talvella -30C  pakkasta eikä Australiassa jossa talven keskilämpätila on jtn 20C astetta. No ei se mitään, hommataan tosi kalliit lämmittimet niin eiköhän ala talvella lämmetä.

MUTTA

Noh, jos jotain voi tapahtua se todennäköisesti tapahtuu joskus. Näin koki ruotsalainen neppikasvattaja jonka lämmitin oli mennyt rikki hänen ollessaan lomalla. Periaatteessa kaikki hänen hänen kasvinsa kuolivat. http://www.cpukforum.com/forum/index.php?showtopic=34993&mode=threaded&pid=259907 Kaikki hamatat, rajahit jne ja lisäksi 10-14-vuotias kirjava villosa joita on  maailmassa vain käsillä laskettava määrä. Jos tuollaista voi tapahtua Ruotsin aurinkorannoilla niin miten sitten täällä? Koko ajatus trooppisista kasveista kasvihuoneen sisällä 30 asteen pakkasella nostaa niskakarvat pystyyn. Pelkäisin ite ainakin koko ajan milloin se on menoa ja jouduisin vuodattamaan volaita kyyneliä rakkaan kokoelmani menetettyäni. Että tällaista tuumintaa näin lauantai-iltaan.

Joka tapauksessa olihan mulla kuviakin :---D
Tossa kuvia raffin udesta kannusta joka taisikin avatua viime yönä. Saa nähä kuinka iso siitä tulee 8>

Tykkään tosi paljon hirsutan täplistä!
Suomalaiset kihokit ovat heräilleet mukavasti :)


Orkidea tuli ostettua lahen plantagenista pari päivää sitten.

Mulle erittäin rakas appelsiinipuu (siemenestä) on alkanut kasvattaa uutta oksaa. Pelkäsin että sillä ei ollu kaikki hyvin koska se ei kasvanut ollenkaan loppu vuodesta. Ei usia lehtiä tai mitään uuden elon merkkejä. Todellakin kylvin kaupasta ostetun appelsiinin siemenen 2009 alussa (en oo ihan varma milloin). Se on sitten ollut 53l terrassa ja mttanut isompaan ruukkn sen mukaan. Ihana kasvi!

 Myöskin muills kuin lihansyöjäkasveilla menee hyvin :)

Mimosa pudica (tuntokasvi) pitään ikkunaladalla olemisesta.

kuva päivältä 31.3
Pistettiin 20.3 tomaatin siemeniä itämään kodin terran minikasvihuoneeseen.
9.4.11
 Nyt taimet pitäisi koulia uusiin ruukkuihin. Etualalla kissavehnää ja taka-alalla monta pussia siemeniä jotka kylvetään soraan kasvupaikalle.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)