10.6.11

pitkäkuumakesä

ja kamala hinku tilata kasveja :/ mutta kun iskä saa vedettyä sähköjohdon kellariin vasta kahen viikon päästä, ja mä meen desuconiin myymään töitäni viikon päästä ->  toivottavasti saisin rahaa sieltä! D:

löysin tänään varastosta hyvänkokoisen muovilaatikon joka on jopa ihan hyvän korkuinenkin :D voisin kokeilla myös sitä highland terrana jos lasinen terra ei täytä lämpötilakriteerejä. siitä puheen ollen käväsin tänään black bullissa ostamassa 50W akvaariolämmittimen. lämmitin oli tarjouksessa 16.50€ (norm.27€) joten piti ottaa mukaan. myyjä kerto kassalla että kun mä joskus vuos sitten (?) tilansin sieltä ne sera brilliant daylight putket niin se oli ite kokeillu niitä (T5 putkilla kylläkin) "eikä koskaan oo orkideat niin hyvin kukkinnu!". he hehehe :DD

no jaa mä mietin että pitäskö hommata uudet putket tohon 2X18W. tällä hetkellä siinä on halpis putket, mutta haluisin ne päivänvaloputket noin 6000Kelviniä. highlandit vaatii tosi hyvää valoa eikä toi vamput omasta mielestäni kelpaa... ihme kun normaaleista kaupoista ei löydy. ihmiset ei oo tajunnu vielä kuinka hyvii ne on, pointti on siinä että ne ei oo oikeen silmälle kukavan värisiä.

blabllaalaala.

tosiaan kun iskä tosta häippäsee asioille niin koklaan lamppua ja lämmitintä, ja TOIVON että lämpötila nousisi terrassa yli 20 asteeseen. koklasin viikko sitten pelkillä lampuilla, mutta lämpötila terrassa nousi noin 14 asteesta 16,5 asteeseen. eili liian vähän.

akvaariolämmitin lämmmittää 18-32C välillä, musta se vesi tuntuu kylmältä vaikka se olisi yli 30C, noh toivottavasti olen väärässä. vasta kun tulin kotiin sieltä kaupasta niin tajusin että olis voinnu ottaa sellainen lämmittimen jonka pystyis pistämään sivuttain, mutta se veisi enemmän tilaa ja luin että haihdutusta on tossa pystyasentoisessa lämmityksessä enemmän.

jaa ...... blogi kiittää ja menee kellariin kokeilemaan! :--DD

pilviääää päijänteelläää

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)