18.3.12

maalishkuu

Valittelen taas pitkää välitaukoa 8| On tosi hyvä juttu omistaa kaksi Googletiliä! Youtubella on oma ja tällä bloggerilla on oma. Sitten pitää arvuutella että kumpi onkaan oikea sähköpostiosoite ja salasana :DD No nyt oon pistänyt paperille tunnukset joten toivottavasti nyt alan olemaan vähän aktiivisempi täällä bloggerissa

KUVIA TEILLE NÄLKÄISILLE KASVI-IHMISILLE !

Muistattehan kun joudun kesällä leikkaamaan raffin (N. rafflesiana)? Noh siitä tuli kaksi pistokasta mutta latvapistokasta en edesviitsinyt laittaa multiin koska siinä oli niin vähän sitä runkopintaa (mistä ne juuret sitten kasvais). No se toinen pistokas! Sehän siis kasvaa ihan älyttömän hyvin! Otti oikein aimo harppauksen kasvussa siirrettyäni sen tonne juwel terraan.
 En edes huomannut tota pitkää kärhöä ennen kuin pari päivää sitten jouduin vähän siirtämään punasta ampullariaa (sitä parempi voivaa) vähän kallelleen ettei uusin lehti osu lamppuihin. Siellähän sitten odotteli 12cm kärhö! :----) Jeshhh! Odotan ihan innolla kuinka ison kannun se kasvattaa koska se näyttää ihan lehtiensä puolesta mammaraffilta ja jospa voisi tehdä jokun 10cm kannu (no jotain harhakuvitelmaa mutta vois tulla!)

Kuvia voi joo klikata suuremmiks


Ruukussa kasvaa jännää sammalta, eikä mulla ole mitään hajua mitä se on tai mistä se on tullut O__O Ehkä mä sekotin vähän sitä uusi-seelantilaista rahkasammalta tohon seokseen mutta missään muualla ei kasva tollasta sammalta. Lisäksi oon useaan otteeseen joutunut rapsuttelemaan tollaista valkosta möhnää (no se on aika kuivaa) pois. Sit kun sitä rapsuttaa niin siitä lentää vähän kuin sellasia itiöitä. Ei se varmaan ole pahaks tolle pistokkaalle, kunhan elelee vain (?) .
________

Drosera spatula cv. Tamlin
Suurin kihokki tällä hetkellä on toi  spatula joka asustelee yksin ruukussaan. Joo, siitä kiposta ei itänyt muita kihokkeja.
Muita Sebulonin siemenistä kasvaneita kihokkeja. Lainatakseni kasvatuslistaani: http://lihansyojakasvi.phpbb.fi/viewtopic.php?f=16&t=562
- Drosera aliciae 28.4.2011/Sebulon
- Drosera spatulata cv. Tamlin 28.4.2011/Sebulon
- Drosera sp ???. 28.4.2011/Sebulon

Kunhan toi K-Rauta alkaa myymään turvetta niin saan siirettyä noi uusiin ruukkuihin jotta saavat sitten enemän tilaa kasvaa.....
 ________________________
Siivosin tänään puolestani noita 112L terran kasveja. Ei siellä oikeastaan paljon olekkaan mitään. Vanhat N. x ventratat kylläkin ja  kiukkuinen x hookeriana. Ventratat on mun vanhimmat kasvit. Ne on Plantagenista ostettuja pieniä kannuaj omaavia neppejä. Ovat kasvattaneet mukavasti tota puuvartta, ja nyhdinkin tänään niitä kuivuneita lehtientynkiä pois jotta kasvit näyttäisivät paremilta :)


Ekan x ventratan tarina on jännä. Käytiin vuonna 2009 Viherlandiassa ja sotin sieltä kaksi N. x ventrataa voilla oli 18cm kannut. Noh ängin ne 60 litraseen terraan (muuta ei sitten mahtunutkaan) joka on muuten tänä päivänä highlankasveilla kellarissa. Ne kasvoivat ja jeejee ja kun sain Black Bullista 140L terran ne menivät sitte (kiikkuivat lasitölkkien päällä ja voi sitä aikaa XD Olin ihan n00b ja vein ne rippujuhlissa pihalle ja olin olevinani niin pro kun omistan tappajakasveja ja niitten riparityyppien tullessa meille (lauloivat) ne hämmästeli ihan että voi että, voi voi voi tätä häpeäää!)

Noh ajassa vähän eteenpäin. Pian kasvit alkoivat voimaan huonosti ja en sitten tienny missä on vika. Mursin vahingossa toisen kasvin pään johon tuli mukaan 2 lehteä. Iskin sen multiin ihan piruuttani vaikka olinkin silloin 100% varma ettei se lähde kasvamaan. Isot ventratat heittivät hanskansa tiskiin ja kuolivat syksyn tullessa. Mulle jäi muistoksi niistä voin toi kasvi joka lähti kasvamaan ihan hyvin

Historian havinaaaa.... Viherlandian N. x ventrat 
Ja tämä toinen ventrata. Se on muistaakseni toinen tai kolmas ikinä omistamani neppi.
Se kasvoi iiisoksi joten päätin leikata sen
...tällaiseksi (on muuten feikki mariskooli!)
Nykyään se on vanha kieroon kasvanut kasvi :----D Alkoi joulun alla tunkea uutta kasvua tosta varren keskivaiheilta.
__

Seuraavaksi käännämme päämme mielipuolen ampullarian puoleen:
- Nepenthes ampullaria ''Brunei Red x Harlequin'' 13.7.2010/ CZ
Se kasvoi ensimmäisen vuoden hyvin MUTTA sitten alkoi alamäki. Ei kannuja, pieniä lehtiä, mullan vaihtoja mutta ei parannusta = kirottu kasvi.Tullessaan mulle sä näytti tältä:
http://www.flickr.com/photos/29174335@N04/4945424566/in/photostream


 Tänään päätin jälleen kerran yrittää jotain... maksoihan toi kasvi 12€.... Mitä mieltä olette juurikuvasta? Onko noi terveen näköiset juuret? Aika heppoihen ohuilta näyttivät mun mielestä :0

Pistin sen ruukkuun 100% sammaleella. Samaan ruukkuun iskin myös N. x hookerianan keskimmäisen verson jos se ilahtuis ettei 3 varren sijasta tarvitsis kasvattaa kuin kahta.
TOIVOTAAN IHMETTÄ !

 Ja tältä näyttää 112L terran tänään siivoilujen jälkeen: x ventratat, vihreä ampullaria (jonka leikkaan joskus), kihokin ja x hookeriana.


Kiitos mielenkiinnosta! : ))

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)