11.6.12

hirrrrrrrveä päivitys!!

Jejejeje. Taas pitkä tauko viime postauksesta. Kaikkea on tapahtunuttt. Lisäilen matsua tonne mun http://petokasvit.webs.com/ sivustolle. Viikon sisällä sinne pitäisi ilmestyä iso kihokkipaukku :---D

Niistä ensimmäisinä 21.5.2012 tuli carnivoria.eu:sta paketti jossa oli sarroja, kärpäsloukkuja ja vesiherneitä!


---

Ekana kasvina Sarracenia flava var. flava! Olin sitten ihan kikseissäni elämäni ensimmäisistä sarroista jotenka nappasin ison ampiaisen haavilla ja tungin sen toiseen flavan kannuun ja ehkä 3-4 päivää myöhemmin huomasin että kannu alkaa lakastua. Ja sitte ku kasteli niin aina se näytti niin tyhjältä.Amppari oli tehnyt viillon!! D; Sellasen pitkän haavan. Kannu on aika lahastunut haavasta ylös mutta sen salapuolella kaikki on vihreää. Lisäksi flava on saanut pari punasta pistettä mutta sehän on aika normaalia kun kuitenkin aika auringossa ovat. (TAi siis jos tässä nyt alkaisi joskus aurinko paistaa. Eilenki oli ihan tosi kiva ukkosmyräkkä! Välähti ja jyräytti 4 kertaa.... ja meikä tykkää :D)

 Joo eli tollaset ihanan keltaset kannut ja alapuolen kuvasta näkee että sieltä alkaa kasvaa jotain! Olispa kannu. Tai no nehän voi tehä joko kannuja tai lehtiä. Jos lehtiä niin niillä on liian vähän valoa.
   Mutta minkä sille voi että Suomen kesä  on paikkapaikoin ihan hanurista kun on vain pivistä .Onneksi ovat kasvihuoneessa suojassa tuulelta ja rankkasateilta.....

Ja shiiitten Sarracenia leucophylla. Omasta mielestä yks nätimpii sarroja. Läpän alapuolella on kivasti karvoja! Leucolle kuuluu ihan kivaa ja se on sopeutunut musta paremmin kuin flava. 

 Jotainuutta matskua se yrittää vääntää..... MIKÄ SE ON!? Haluan niiden tekevän kannuja ;--(
Ja sitten kärpäsloukkuihin. Joka päivä kun meen kasvihuoneelle ajattelen niitä vaan taviskärpäsloukuiksi koska mulla ei ole niit' ID lappuja jotka pistettäs ruukun viereen. Pitäs käydä ostaa plantagenista jotta kasvit tuntuis hieman virallisemmilta :D



___

Dionaea muscipula 'Big Mouth'

Kärpäsloukut tulivat myös ihan omasta kokeilunhalustani. Oon mä varmaan tappannu 2 kärpäsloukkua aiemmin mutta nyt olen viisaampi! Tai noh miten sen nyt ottaa. Big Mouthin eka  ötökkälounas oli jauhomatokoppis. Loukkujen pitäsi avautua 10 päivän jälkeen mutta toi loukku on ollu ainakin 2 viikkoa kiinni ja se on alkanus mustua toisesta päästä (kuvan alimmaisin loukku). Muista! Ei liian suuria annoksiaa! Noh seuraavana ajattelin kokeilla jauhomatoa...




Dionaea muscipula 'Dingley´s giant'




Vähän pienempi loukku kuin edellinen mutta niitä on kaksi!  Toi kuva on aika vanha koska olen leikannut mustuneet lehdet pois ja pari uutta loukkua on tullut. Ne on jopa punertunnu! :)

Sitten vesiherneet:

Utricularia sandersonii - Joka on kylläkin jo pudottannu noi kukat mutta myt näyttäisi siltä että pari kukannuppua olisi aukeutumassa.

Utricularia bisquamata (Baines kloof) - isot kuihtuneet kukkavarret, mutta näyttää toipuvan hyvin ja tekee uutta kukkavartta :)
Nyt mennään vanhempii kasveihin. Tarjosin siemenistä kasvatetuilleni kihokeille elävää ruogaa! Mulla kun on noita leopardigekkoja niin ne syö matoja. Jauhomatoja tulee ihan sairaan nopeasti kun on toukka sitten alien (välivaihe enenn koppista) ja sitten koppis. Ja ne koppikset on kokoajan toisissaan kiinni = munia ja matojaa.
No siis syötän sellasii matoja jotka on just luonnu nahkansa - tai kuorensa whatever. Ei ole niin paljon kitiiniä ja liikeet on nopeempia.
 Ne kiertyy ihan sairaan kivasti ton ympärille! (kuullostan skitsolta o___o)
ja tämä on mitä jää jäljelle!

Hyvä ruoka - parempi mieli niin kuin Atria on se yhteen lauseeseen tiivistänyt. näin myös meillä. Hurrrjaa kasvua! 






Ja lopuksi highland nepeistä. Oon alkanut ruokkia niitä säännöllisesti ja tulos on loistava! Siinä kesti puoli vuotta enne kuin tajusin että " joo niitä kellarissa olevia kasveja vois myös ruokkia!" Mikä Sherlock oonkaan...
 Yleisnäkymä. Lämmittimen vesiraja oli melkein vastassa jotenka pikaisesti täyttämään! Sammaleet ovat vain pitämässä jotain kosteutta yllä (mulla ei ole tuolla kosteusmittaria - enka ehkä haluiskaan :D)

 N. aristolochioides x spectabilis
 ISO KANNU :)))
Spectabilis on ryhdistäytynyt kunnolla. Hyvä hyvä!

Lopuksi siskoni kisu toivottelee teille hyviä kesänjatkeita :)

1 comment:

  1. Ihana lukea näin innostunutta tekstiä! Itse en lihiksiä harrasta, mutta samalla innolla tiirailen orkideojani ja iloitsen jokaisesta edistysaskeleesta kasvussa :)

    ReplyDelete

kiitos! :-)