5.11.13

Photos from home


Tääkin viikko loppuu jo torstaina. Perjantaiksi on lukkarissa koko päiväksi TTä eli timityöskentelyä eli vapaaehtoista ryhmätyöskenteluä. No jaa menee se näinkin. Eka jakso oli puuduttavaa maanantaista perjantaihin 8-16 ja ulkohommia :---D 

Pihalla on muuten kamala myrsky! 
__
My school week ends on Thursday - again. No lessons on Friday because the day would contain team working - voluntary work hours.

Nepenthes chang


Mun ampullariat ovat alkaneet tekemään juuriversoja kunnolla. Lahessa olevien vihreän ja toisen punaisen ampullarian varret menevät viistoon tilansäästömielessä. Varren asettaminen vakaatasoon  innostaa kasvia juuriversojen tekoon.
Piakkoin pätkäset varret niin tulee hurjasti basaleja! :--)
_
My ampullarias (green and another red)  back in home - 100km east are doing a lot of basal shoots. The vines of both plants lie horizontally. That matter encourages basal pitcher production and activation of the new growing points.
Soon I will cut the main vines off and just enjoy ampullarias' pitcher carpets ;)
____________________________________________
N. spectabilis 'Gunung Pangulobao'

Sen sijaan tuo highland terraario......N. spectabilis on ihan mahdoton kasvuhirviö. Se tekee parhaillaan uutta lehteä ja sen kärhö seikkaile jottain terraarion ja kansilasin välissä. Niinpä en ole oikein laseja raotellut :D

 Heliamphora kasvaa hyvin. Pidän sen kasvualustan hieman kuivempana kuin muiden hl-kasvien (eli ruukku ei lillu vedessä). Sen tötteröt eivät ole kovin punertuneet minkä luulen johtuvan pelkistä päivänvalolampuista (6400K). Pitäisi vaihtaa toinen lamppu lämpöisempään (~3000-4000K) värisävyyn.

N. spect x ariston pistokkaat kasvaat hyvin! Muuten taisinko koskaan mainitakaan täällä siitä? :O Kasvi kasvoi jo niin korkeaksi että pätkäsin sen noin 2-3KK sitten. Joku pieni kannukin siellä näyttää olevat. En kyllä tiedä tuleeko se juuriversosta vaiko onko se pistokkaa kannu.
___
My highland nepenthes are growing like maad!  Especially spectabilis is such a monster. A tendril of the new leaf is wondering somewhere between terrarium glass and lid glass. So..why to bother when I can possibly break it? :--D
My heli is doing ok too. The pitchers arent as red as I have wated them to be. But I think that the reason lies behind the cool growing lamps. I should replace one of them to warm one. 

My N. spectabilis x aristolochioides cuttings are making their first  pitchers :) And the mommy plant has activated a bud.
spectabilis-ZILLA !
 Tota noin.. oon varmaan ostamassa kaverin 200L terraariota . On taas eri asia miten saisin sen roudattua lahteen :---D Higlanderit tarvitsis piakkoin uutta terraa, varsinkin tuon korkeusesteen takia. Jos tämä suunnitelma onnistuisi, niin mun omasta huoneesta lähtis 112L terra kellariin ja tilalle tulis se kaverin 200L. Tällä hetkellä tuolla kellarissa on vain 60L terra että aikas pieni hehe :o


2 comments:

kiitos! :-)