31.12.13

dorm terrarium update

Olin äipän kaa la-su yön Lepaalla kämpillä. Perimmäinen tarkoitus oli käydä tsekkaamassa miten kasvit olivat selvinne 2 viikon yksinolosta. Pelkäsin jo yöllä että mitä jos cephoilta on vesi loppunut tai ajastin ei olekkaan oikeassa asennossa yms yms :D

Helpotus oli kuitenkin suuuuuuuri! Terraariossa kaikki hyvin ja cephoilla kanssa. Meillä on kämpillä tosi kuiva ilma. Täysin märkä pyyhekin ehtii kuivua yön aikana... Cephoille tein 1,5l limsapullosta vesiautomaatin jonka täytin kokonaan. Aikaisemmissa postauksissa on linkki tuon härvelin tekoon. Joka tapauksessa kasvit olivat juonneet ton 2 viikon aikana lähes koko pullon tyhjäksi!

_____

Me and my went to see my dorm two days ago. I was unsure how my plants would have survived after 2 weeks of absence. Air in our dorm is very dry because a fully wet towel dries in one night. Oh well everything was fine. No died or dried plants thank god. I had made 1,5 liter watering system bottle to water my caphs and they had almost drink all the water!
 D. Sp. Auyan Tepuin kukkavarsi oli vain kasvanut jaa jaa :-----D
___
The flowerstal of my D. Sp. Auyan Tepui had grown a bit since I last time saw it.

 N- maxima oli tehnyt uuden lehden ison lehden. Voi kamala minne mä saan sen tungettua kun se kohta kasvaa terran kattoon asti!
__
N. maxima a new HUGE leaf.


Nepenthes truncata

 Ja pientä sanaa pienistä leucoista...Ne kasvavat silmissä! Osa tekee jo ensimmäistä oikeaa lehteään! Oiskohan noita joku 19 (kahdestakymmenestäviidestä) jo.. Joka tapauksessa riittää jo nuokin. Vitsit tosi jännää!:D Myöhemmin valojen alle pistetyissä siemenissä ei ole vielä mitään merkkejä itämisestä, mutta ei mulla ole kiirettä. Leucoissa meni itämisessä se 12 päivää ja olivat tämän vuotisia. Niin nuo ovat viime vuotisia (2012) joten voi olla että menee kuukausikin että näkyy jotain vihreää...jos näkyy.
___
My little leucos! They are already doing their first true leaves.
No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)