27.1.14

and it became to snow

Jeep..sen sellaista.

Tää on nyt sellainen spesiaali viikko että oon täällä lahessa koko viikon. Tai noh lähen Lepaalle sunnuntaina. Meillä olisi ollut tällä viikolla vain kolme tuntia koulua, joista yksikään ei ole pakollinen (matsku löytyy netistä, pakolliset nettitehtävät tehtynä jo).
Ajattelin sitten että viitsinkö mennä sinne asti vain kolmen tunnin takia ja sit tulla lahteen viikonlopuksi. Varsinkin kun lepaalla ei ole mittään tekemeistä koulun ohella, varsinkaan nyt talvella. Paitsi tietokoneella datailu jeeeee!! Pihalle ei viitsi lähteä hiippailemaan pakkasella + katuvalot syttyy myöhään illalla. Eri asia jos koulu sijaitsisi keskustassa tai kaupungin katveessa jossa pääsis vapaa-ajalla vaikka kaupungille tai kiertelemään. Mutta minkäs sille voit, että se kaupunki on 15 kilometrin päässä!

Ei oo mitenkään tarkoitus lesoilla tai rehennellä koulusta poissaololla. Tää on oikeastaan tooosi outoa mulle. Siis määrätietoisesti tuntien skippaaminen. Koulussa vasta kahdeksannen poissaolon jälkeen aletaan heiluttaa sormea, mutta enhän mä sellaseen aio tähdätä! Lainasin kuitenkin Fellmannin kirjastosta kurssikirjan etten nyt ihan kamalaksi lintsaajaksi itseäni tuntisi :-----(

Sitten kun mun vakiokuski lopettaa/lopetti opiskelun mun on hankalempaa tulla ja mennä kouluun. Ehkä pääasiassa siinä menemisessä, koska bussit kulkee niin ihmeellisesti. Bussiyhtiö vekan aikataulut on niiiiin sairaan oudot ja hintakin hämeenlinnan linkkupysäkiltä lepaalle maksaa 6euroa! Vanhemmilta en viitti kinuta kyytiä.....taidan viettää jatkossa niitä viikonloppuja kämpillä.


---------------

Mutta puheet sikseen ja kuvia kehiin. Jotka eivät kuitenkaan ole oikein hyvälaatuisia koska tällä mun vanhempien läppärillä ei ole muuta kuin paint. Ja siis jätin oman läppärini kämpille ja iPadilla ei saa kuvia oikein muokattua. Sit ja jotenkin unohdin että JPG kuvat on niiin surkeita että pitäis käyttää PNG muotoa -______-

_____
To cut long story short: Im spending my week in Lahti, with my parents, where most of my plants grow. Photo quality in this post isnt good because my parents computer has only paint and I didnt remember that it is better to use PNG than JPG.

 Heräsin tänään jo klo 6:30 kiitos kisujen möykkäämisen... Aloin siinä sit klo 8 aikaan siivoilemaan terraarioita. Drosera proliferat siirsin juwelin terrasta erilliseen läpinäkyvään, 0,75l rasiaan KOSKA niillä ei ollut tarpeeksi kosteaa toisessa terrassa ja toisessa ei ollut taasen korkeaa kosteutta. Noi mun terrat on L:n muodossa ja kun toisen terran lamppu menee vähän terran pituuden yli niin, saan aseteltua kasveja hyvin valoon koska toisen terran eteen jää sellainen kaistal. Joo aika sekavaks meni selostus :--DD

Kanteen iskin saksilla 4 reikää ettei nyt ihan ummehdu ilma sisällä.
___
I moved my D.proliferas from terrarium to clear plastic container because they didnt like their conditions.

D.prolifera

Sitten vähän kannuja. Vaikka oonkin ollut vähän tohelo ja vahingossa repinny kannunalkuja (auts :X). Tuoreimpana tapauksena alla olevan N. rafflesiana 99:n kannun alku näytti kuivuvan ja sit huomasin että lehden kärki oli menny ivallisesti poikki just keskisuonen kohdalta.

N. rafflesiana giant 99

N. x tiveyi

Madat on tykänny olla juwelin terrassa jossa lämpötila paikoin nousee 33.8C! 8O Limapisarat on punertunnu tosi hyvin. Limaa itsessään ei ole paljon mutta itseäni se ei haittaa koska tiedän kasvien pitvän oloistaan. Mulla joo on näitä D. madagascariensiksiä jo 5 ruukkua että myyminen kiinnostaa tai vaihto muihin lihiksiin!
On muuten pari D. capensis 'albino' kasvia tuolla oikeassa alareunassa!

Tillandsia bath, T. ionantha var.ionantha and T.cincinnatoides

Tillandsiat kylvetin näin erikoislaatuisen viikon aluksi. Kylvyn jälkeen pidin niitä vähän aikaa alaspän kuivumassa jotta mitään ylimääräistä vettä ei jäisi tuonne lehtihankoihin.


huoneen giant terraario, siirsin mm. vesiherneitä isompiin ruukkuihin
Sarrojen taimista huomenna juttua! :)
__
Sarracenia seedling update tomorrow!

Niin ja käytiin viikonloppuna kissanäyttelyssä Lahen messuhallissa! :) We went to see different breeds of cats in a local cat exhibiton. No cats were bought! - we already have 3 ;D


3 comments:

 1. voitko lukee mun blogia... Lihikset00.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavsti sulla on tilaa ja sopivat olot noille orkideoille :)

   Delete
  2. oon ainakin yrittänyt saada , niille sopivat oltavat, ja ei ne oo ollu moksiskaan :)

   Delete

kiitos! :-)