26.1.16

Dormancy Chaos...

Untitled

Jeez if I can survive this winter dormancy I can survive anything. I have brought multiple plants from my grandparent cellar because 3 month dormancy period has been finished..

  
Voi talvi talvi..Eiiiiiiih!

Tuntuu jo tässä vaiheessa että jos tästä talvilevosta selvitään kunnialla ilman merkittäviä tappioita mikä tahansa talvi on helppo. Pelkästään se että laitoin taikka noh, pakotin kasvit liian aikaisin levolle, vaikuttaa kasveihin suuresti. Lepo kestää sen 3kk eli tällä mun "upealla tyylillä" kasvien kevät olis alkanut 14.1.16. MUTTA EI. Meillä ei ole kevättä eikä aurinkoa tai no jos on aurinkoa niin on 30 astetta pakkasta. Oikeasti en muista milloin viimeksi olisi ollut lähes 3 viikkoa putkeen -20 --30C pakkasta! 
Ton kolmen kuukauden uniajan jälkeen kasvit varmasti haluaa valoa ja olenkin tuonut niitä tässä viime viikkojen aikana takaisin Lahteen isovanhempien kellarista. Siellä lämmöt ei meinannu laskea alle 14C ja sitten siellä onkin +1C, jopa pakkasta. Kun käytiin eka kertaa siellä tän vuoden puolella olikohan 9.1. niin huomasi heti että kasvit oli näännyksissä. Varsinkin itse siemenestä kasvattamani kobraliljan toimet oli aivan kuivan näköisiä! :''( Ei kun vettä ja äkkiä. Tuolloin hain kaikista kuivuneimmat kotiin elpymään. Ai että kun tää menee välillä tälläseks puljaamiseksi.

Tällä hetkellä kasvit on siis meijän maakellarissa jossa on +8C ja valoa tulee highlandterran lampuista.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)