25.2.16

highlanders sttuffff


Nepenthes hamata

I have been cleaning my plant setups for the past few days. I've installed two fans of which one is now in my grow tent and the other in my higland chamber. The higlanders also received a new aquarium heater since the old one was going to its end. I use the heater to warm up the plants days' to about 25C and for the night I turn it off as with the light and temps go down to 10C.

  Päivät on menny tässä kasvien asumuksia siivotessa ja parannellessa systeemejä. Kasvatustelttaan (120x160x80) tuli pikkanen tuuletin joka pyörii kokoajan työntäen vähän sisäilmaa teltan sisään. Myös teltan foggeri (Dragon magic mist) pyörähtää päivänaikana noin 3 kertaa päälle 30 min ajaksi entisen 5-6krt ja 15 min sijaan säästäen koneen käynnistyskertoja. "Pyyttoniterran" pohjalta siivosin kevytsorat pois, kun oli mennyt niin likasen näköiseksi. Nyt siellä on kaks korotusjakkaraa jonka päällä mm. cephat ja tämän vuoden sarrantaimet on.

Kellarissa oli taas säätöä kun huomasin pari päivää sitten että mun viritykset, tällä kertaa hinglandereiden terra vuotaa taas... Se on bilteman minikasvihuoneesta puoliksi pätkitty ja noh tietäähän sen että noi saumat ei 1000% pidä. Pohjan kuivatus ja terran nostaminen lankulle varmasti saa kuivatettua kellarin lautaan tulleen pienen vesivahingon. Muutenkin lisäsin terraan pienen propellin, jonka sain lihisfoorumin keijoselta N. vogeliin mukana viime kesänä. Mulla ei siis ole koskaan ollut mitään tuuletusjutskia terrojen sisällä, koska oon ajatellu sen olevan turhaa. Tossa kasvatusteltassa on ainakin tullu huomattua että nokisientä alkaa helposti ilmestymään paljon lehtiään mesiäviin lajeihin. Varsinkin N. ventricosan lehdet mulla on hiemat mustana just ton nokisienen takia. Vaarallista? - ei, mutta ei myöskään nättiä.

Untitled

Tosiaan kellariterraan tuli propelli ja sit kävin tänään Blackbullissa ostaa uuden akvaariolämmittimen. Edellinen oli jo niin räjähtämäisillään olevan näköinen että oli pakko hankkia uusi. Toi vanha taisi olla vielä sellainen,joka piti sijottaa pystyasenton ja mä pistin sen alkuvuodesta vaakasuoraan - ei tainnu tykätä? No nyt on sellanen lämmitin jossa on KULTAA. hah. Ja mihinkö mää lämmitintä tarvin kun en yhtäkään kalaa omista? - sillä lämmitetään highlanderikasvien terraario päivällä :-) Päivällä noin 24-25C ja yöllä 10C pintaan niin hyyyvä on!

Untitled

Heliamphora heterodoxa x minor

Nepenthes chaniana

Nepenthes spectabilis x spathulata

PS. mulla on huomenna synttärit :'')

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)