21.4.13

auringonpaistetta jaaa messut

urgh mikä viikonloppu!
Lauantaina (eilen) käytiin valkealassa Viherpeukalot-liikkeessä (https://www.viherpeukalot.fi/). Koko paikka oli pikkanen pettymys. Osittain siksi koska ajankohta oli aika huono (avasivat 15 päivä tätä kuuta) ja koska kasvit olivat jotenkin ihan muuta kuin nettisivu hehkuttaa. Kasvit olivat vähän tuupertuneen näköisiä koska suurin osa oli perennoja = vasta heräämässä.

Joka tapauksessa kun kerran 300km ajoreissu tuli niin PAKKO oli jtn ostaa.

No sieltähän sitten lähti:
Arovuokko - Anemone sylvestris
Vuorikaunokki - Centarurea montana
Tarhaillakko -  Hesperis matronalis
Punavirma  - Centranthus ruber 'Coccineus'
Karhunvadelma - Rubus allegheniensis
Kuunlilja 'Blue Ivory - Hosta tardiana - group

Tänään oltiin Pihapiiri-messuilla koska voitin kaksi lippua facebookissa - ihan läpälläni vastasin johinkin yrttikysymykseen ((:

Eipä siellä mitään ihmeellistä ollut. Katottiin kun Anu Harkki teki jtn rautalankaeläimiä. En tajunnu miten se vääns niitä rautoja kun oltin aika kaukana. Äippä tajus heti mikä oli jutun nimi >___>

Noh pakko sielätin oli ostaa jotain. Tosiaan kun sain tietää että pääsen kesätöisin neljäksi viikoksi toukokuuksi ajattelin että en mä nyt paljoa köyhtyisi.
SIEMENIÄ!
Hertsileijjaa 15 pussia siemeniä!

 Teki kamalasti mieli ostaa hyötykasveja. Koska tuolla mullassa muhii 200 kukkasipulia jotka haluavat kukkia tänä keväänä. Syksyllä niitä vähän ostin hongkongista :---D

No mut joo tuli pari koristekukkaa. Kaunopunahattu tekeekin kukki vasta toisena vuotenaan niin hööh. Niin nätti kukka kuitenkin on. Petunioita siemenistä kyllä joo aika jännää. Maissia on aika kiinnostava lähteä kasvattamaan koska noh sehän kasvaa sellaseks seipäänkorkuseks ja tekee palkoja! Ite pidän purjosta jotenka saa nähdä miten onnistuu ja miltä maistuu. Jäävuorisalaattipussi oli ainoa koko hyllyssä niin oli pakko napata se! Vihersipuli on vähän kuin salotti-tai kevätsipulia. Lobeliat on tosi nättejä ja jos tossa pussissa on mainitut 2500 siementä niin huhhuh! Lisää salaattia - lehtimagnolia. Kellhunajakukka on mehiläisiä houkutteleva kasvi ja sininen :) Äippä halusi kesäkurpitsaa. Sonjan Puutarha-ohjelmassa oli raidallisia punajuuria joten oli pakko napata tollainen punajuurikas messiin. Meijän pihalla on paljon idänunikkoja ja piti pioniunikko ottaa kokeiluksi. Periaatteessa hernettä sais kasvatettua ihan kuivatuista herneistä mutta silpoydinherne kuulosti jotenkin herkältä :') Porkkana! Aivan must! Kirjosuvikakkarasta tuli mun äidille mieleen "retro" joten se sai joutua pinkan viimeisemmäksi siemenpussiksi.

Että tällaista! 
_
I bought 15 seed bags!

Piti ottaa lisäksi kuvia pihalla heräävistä kaseista
sinivuokko

joku sinikukkainen (???)

helmililja

krookus

hyasintti (?)
  Sitten vielö pitää mainita mun keijunmekot. Tää vuosi on siis toinen kun kasvatan keijunmekkoja siemenistä. Viimevuonna köytin sitä edellisenä vuonna kerättyjä siemeniä. Osa taimista siis joutui harsosääksien matojen suihin. Kellarista kuitenkin löytyi yksi keijunmekkokasvi jonka ajattelin talvehdittaa. No kasvi oli päässyt jo aika huonoon jamaan ja löysin sen tuottaneet siemenkodat! Siellä oli siemeniä! Jotka sitten itivät tosi hyvin.
 Tällä hetkellä kahdella lootassa on yhteensä 25 keijunmekkoa. Parissa ruukussa on kaksi kappaletta. Lisäksi kun olen latvonut taimet kun ne on tuottannu kolmatta lehtiparia niin siitä leikatusta latvasta on alkanut kasvaa uutta kasvia kun on multaan tökännyt.


minun kaunokaiseni <3


Ja tietysti unohtamatta koko tämän blogin ideaaaa  - lihiksiä. Tällä kertaa saatte tyytyä talvehtiviin lajeihin. Otin ne liian aikasin talvilevolta myönnetään! Siis otin ne helmikuussa pois koska kuvittelin kevään olevan jo niin pitkällä. PYH ei mitään. Sarrat on kasvatellu vonkuraisia sivusuuntaan meneviä tötteröitä mutta nyt on niiden koko alkanut kasvaa kun on aurinko paistanut mukavasti.

flava

leucophylla
 Ja mitä mun kärpäsloukkuihin tulee. Yksin on poistunut tästä julmasta maailmasta - pieni dingleys giant. Mun olis ehkä pitänny jättää sen talvilepo väliin kun oli niin pieni kasvi kyseessä. No ei se mitään. Opitaan näistä virheistä ja ollaan seuraavalla kerrralla paljon visaampia :) Toinen louku kuitenkin selvisi. Se piti sellaista lehdentynkää tosi pitkään ennen kuin sieltä alkoi pukata tosi paljon lehteä. Vielä noihin lehdenpäihin ei ole loukkuja muodostunnu mutta ymmärrettävää että pikkunen kerää voimia :)

Tällaista tänään!!  :--------------)

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)