22.6.13

keskikesän päivitys

Nämä kesäkuun päivitykset on vähän lykkääntyneet etelänmatkojen ja sukulaisjuttujen takia. Lisäksi netti oli poikki kuukauden ajan ainakin - mitä nyt kännykän wifi hotspottia välillä käytin. Pahoittelen :/

Mutta tämän viikon keskiviikkona haimme DNA-kaupasta uuden modeemin ja nyt netti toimii ihan tosi hyvin. Kun oltiin 11.6-18.6. niin sinä ainaka oli joku DNA-tyyppi käynnyt meillä tutkimassa missä on vika kun netti herjaa DNS-palvelimeen ei saada yhteyttä  sun muuta erittäin turhauttavaa. No sanoi että modeemin on ihan sökönä. Toimihan se ainakin 10 vuotta (huom!), mutta nyt sillä voisi heittää vesilintua tai heivata puutarhaan koristeeksi (tainoei, metallit + luonto = no good!). Asennusohjeet olivat tosi simppelit. Me kokeiltiin joku kuukausi sitten myös uutta modeemia mutta ei saatu sitä mitenkään toimimaan. Internet-valo ei syttynyt millään joten palautettiin se. Lisäksi nyt modeemi sijaitsee puhelinpöydällä eikä mun sängyn alla jonne oli aina kiva mökiä katsomaan montaki valoa paloi - jos mikään paloi.

Kuvia kuvia..........joska ensi viikolla pääsisin taas tilaamaan kasveja :-----) Nää on nää pari kuukautta jolloin on mahdollisuus tilata ja sitten kun tulee syksy ja noh tietty talvi niin kaikki kasvit kuolee. Etupäässä trooppiset kasvit mutta muutenkin toimitus menee epävarman puolelle.


Alempana N.rafflesiana Giant 88 ja ylempänä normaali N. rafflesiana
_
Lower pitcher is  N.rafflesiana Giant 88 and upper one is a typical N. rafflesiana

N. ampullaria ''Brunei Red x Harlequin'' juuriversojen kannuja / basalshoot pitchers
Nepenthes maxima
Baby N. rafflesiana
N. chang
Nyt pitää kirjoittaa ihan juttu. Viime vuonna CPUK foorumilta ostamani N. chang ja N. kongkandana alkoivat näyttää sairauden merkkejä ja N. kongkandanaan ilmestyi kirvamaisia otuksia. N. chang selviytyi paremmin ja keväällä uudelleen ruukutus on näköjään innostanut sitä tekemään kannuja! Valitettavasti toinen lajeista ei enää kestänyt vaikka yritinkin pelastaa emokasvin juuriverson..R.I.P Kyllä näitä jokaiselle kasvattajalle sattuu :((
_
My N. chang recovered from sulking and bugs but I lost N. kongkandana to aphids :(((

Läpätön / lidless N. hirsuta (intermediate pitcher)
N. hirsuta

N. hirsuta seikkailee exoterrassa ja nyt se on tehnyt jyrkän 90 asteen käännöksen. On se jännä miten kasvit pystynät mukautumaan erilaisiin tilanteisiin ja esteisiin. N. hirsuta had made a strict 90 degree turn. Its exciting to see how plants can adapt themselves to extreme obstacles.

N.ampullaria ''Brunei Red x Harlequin''


Cephalotus follicularis
Ja sitten rykelmä lauhkean alueen lihiksiä :)
_
And next is temperate carnivorous plants.

S. flavar var. flava on hirveä ahmatti! Eniten se houkuttaa kärpäsiä jotka sitten surisevat tuolla tötterössä. Flavallahan on ominaisuutena alkoholipitoisen meden valmistus joka saa kärpäset humalaan ja tippumaan tötteröön!

 S. leucophylla on ollut tänä vuonna hidas kasvamaan. Ny kyllä myönnetään otin kaikki loukut ja sarrat liian aikaisin talvilevoltaaa!1 Muista ensi vuonna: malta odottaa vähintään maaliskuun loppuun! Leuco teki pienen, sormenpään kokoisen tötterön joka sitemmin on värittynyt nätisti.
Ja seuraava on ainakin 40cm korkea! Juhuuuu!! :))
Kärpäsloukkuuni, D.muscipula 'Big Mouth' iin olen tosi tyytyväinen. Sillä on kaksi kasvupistettä (vähintään). Loukut punertuvat hyvin ja ruokakin kelpaa hyvin. Eli ei ole ollut yhtään mustumisia tai ennenaikaista kuivumista.Tämäpä tässä. Vielä (myöhäiset) Juhannustoivotukset kaikille lukijoille ja stalkkereillekin! :--------)

4 comments:

  1. Upean värinen tuo N.ampullaria ''Brunei Red x Harlequin. Tykkään tykkään! :)

    ReplyDelete
  2. Hienosti tekee kannuja tuo punainen Ampullaria.

    ReplyDelete

kiitos! :-)