27.10.13

Helsingin Orkideanäyttely 26.10.2013
Niinpä niin, jaapa jaa, trallanlaa joo siis syysloma loppuu/loppui!!

 Olin lahessa koko viikon perjantaista lähtien ja tulin tänään Lepaan kampukselle tässä iltapäivällä. Loma vaan kiristyi loppua kohti. Tänään ehdittiin vielä kotona kaataa syreeniaitaakin ihan urakalla. Minäkin heiluin saha kädessä niin että hiuksista löytyi työn lopuksi melkoinen kasvio. Kasvit olivat täällä Lepaalla 10 päivää ilman kastelijaa ja suihkuttajaa... Cephat olivat juonneet kaiken veden mutta muuten ei mitään menetyksiä (:


Lauantaina, siis eilen (!) käytiin äipän kaa hesassa pääasiassa orkideanäyttelyn takia. Ei mua nyt niiiin paljon orkideat kiinnosta. Nehän siis kukkii kerran tai kaksi vuodessa ja muun aikaa ne näyttää samalta kuin mitkä muutkin trooppiset kasvit. Koska kuitenkin mulla on sopivat puitteet (lue: terraarioita joissa valoa, lämpöä, kosteutta) niin miksenpä voi hommata paria vapaamatkustaja sinne lihiksiä piristämään :-----D
__
My autumn holiday has just ended. I spent the whole 10 days with my family in Lahti. So in order to be there I had to leave my plants to campus for the holiday. However they luckity survived. None of them died or dried. I m so relieved. 

Me and my mom visited Helsinki yesterday. The main purpose was to go to see orchids in a local orchid exhibition.Näyttely sijaitsi jossain tosi siistissä koulurakennuksessa. Toista ne koulut ovat nykyään...paitsi täällä Lepaallahan on vielä käytyössä 100 vuotta vanhoja lapioita ja sihteä - tai ainakin ne näyttää siltä.

Keltaisia kymbideja /yellow cymbidiums
Laoslainen orkideamyyntitiski


600 litranen terraario - HALUAN!! :)Oltiinkohan me melkein 2 tuntia tuolla näyttelyssä. Eniten aikaa vei se kun yritin pähkäillä mitä ostaisin. Oon ihan todella huono päättämään jos tarjontaa on yli äyräiden!!  Kaksi ilmakasvia lähti helposti mukaan. Itse asiassa olen joskus ajatellut tilata niitä czplantsilta tai carnivoria.eusta, mutta nut kun Suomesta yllättäen löysin niin miksi ettei!

En todellakaan halunnut ostaa mitään isoa kasvia koska miten se nyt tykkäisi tulla raahatuksi stokmannilla tai kampissa puhumattakaan vrrän  junatungosta klo 16.

Ensimmöinen orkidea jonka ostin oli  Oncidium croesus x longipes . sellainen muovipalaseen kiedottu noin 5cm x 5cm kasvi. Siitä pitäisi tulla tollainen:

__
The first orchid that I bought  was a mounted  Oncidium croesus x longipes. Its flowers should look like that (not my photo!):


Toinen oli thaimaalainen tuoksuorkidea Haraella retrocalla. Aika symppiksen näköinen kukka.
The 2nd orchid was a Taiwanese fragrant orchid, Haraella retrocalla. (not my photo!)

Sitten ne ilmakasvit: 


Tillandsia circinnatoides ja Tillandsia ionantha var. ionantha. Eivät ole nuokaan omia kuviani / not my photos


No comments:

Post a comment

kiitos! :-)