14.2.15

Valentine's + R-P Natural Sphagnum Moss

Jebbb.

Ystävänpäivä ja sen sellasta. Päivä on kulunut ihan porukoitten kanssa ollessa ja sukuloimassa. En ole koskaan harrastannu mitään ystävänpäivä"hömppää". Joskus yläasteella/lukiossa tuli kylläkin väkerreltyä kortteja joissa oli sellanen suklaasydän siinä kortin keskellä :-)

Tällä viikolla oli koulua vaan kahtena päivänä. Keskiviikkona olin kaverilla leipomassa laskiaispullia ja 1l taikinasta tuli 5 pellillistä pullaa! Ja oli muuten törkeen hyviä pullia viellä! Pyörittelykin sujui tosta vaan pöydän päällä :P Sitten sieltä menin suoraan koululle zumba-tunnille. Ihan kirjaimellisesti vetämään "pullansulatusjumpat" hahah.

Noi liikkatunnit on sujunut paremmin kun oon ottanut lenkkarit mukaan + urheilusukat :) Eihän mulla mitään kunnon sisäliikuntakenkiä ole vaan olen vain  putsannu viime vuonna ostamani Asics gt-1000 2 kengät. Tälläselle lättäjalalle sopiva pronaatiotuki ja väri käheä lime/pinkki!

--

Olihan mulla asiaakin. Jes. Eilen saapui rahkasammalta!!

Tosiaan tilasin noin 2 viikkoa sitten Repticosta rahkasammalta. Kaupan pitäjä oli ollut kipeenä, joten sen takia lähetys kesti normaalia pitempään. Olen tosi utelias kokeilemaan eri valmistajien rahkasammaltavaraa ja kokeilemaan niiden sopivuutta lihisten kasvualustana.
Nykyään käytän oikeastaan vain 100% rahkasammalta tai noin  3:1 rahkasammal ja perliitti/kevytsora nepeillä. Jotenkin ei mene elää kalloon se että laittaisin noille turve:perliitti-seoksen. Eihän ne luonnossakaan kasva turpeessa vaan sammalmaton päällä -  jos eivät ole epifyyttejä.

Postista tuli sitten haettua aikas iso paketti ja sieltä paljastui tollainen pienikokoinen vaippapaketti! :-D Olisiko mitoiltaan joku 40cm x 30cm ja paksuutta 10cm..? 

 Kovin prässättyä tuo ei ole. Vertailun kohteena vaikka Trixien rahkasammalpaketti joka on ~1 cm paksu. Lisäks en nyt tiedä tuleeko tuosta 28l rahkasammalta kasteltuna. Aika oudosti paketissa on sekä ca. 7l sekä 28l tekstit,  että ota nyt selevää.

Otin aluksi vaan n. kourallisten paketin yläkulmaa. Toi on tollasta tosi kevyttä. Ihan kuin untuvatakin täytettä! Samaten tuntuu, että voisin suoraan sanoa ettei tuosta tule kasvamaan mitään. Siis että se on niin "kuollutta" ja kuivaa ettei siinä tunnu olevan eloa. Väri on tosi haalea, ihonvärinen ilman vihertävää väriä ja haju on tosi neutraali.

Odotin veden imeytymista +/-30min. Rahkasammal imi vettä juu mutta se ei turvonnut tai kasvanut merkittävästi. Nikki poseeraa taas niin edustavasti. Oikee yksi utelias tapaus.

Mut mut ei siinä mitään ihan hyvä tunne tuosta tuotteesta. Yllättävän paljon tavaraa yhdestä kulmallisesta tulee.  Varmasti kestää hetken toi paketti! :)

Hyvää ystävänpäivää ja hyvää yötä!

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)