14.4.15

oh shiiiii

Apua. Kahteen viikkoon ei mitään päivityksiä. Ääks.

Anteeksi.

Siirsin talvilevolla olleet sarrat ja kärpäsloukut noin viikko sitten pihalle kasvihuoneseen. Yöpakkaset on kadonnu ja kasvit voi siis hyvillämielin pitää siellä. Pari S: flavaa on alkannu availemaan kukkia ja voi että mikä kissanpis-- siis puksipuunhaju kasvihuoneessa leijailee :D Hahah  kyseisen lajin oikein tunnusomainen piirre. Kukkien haju. Lisäks pari S.purpureaa kukkii ja S.oreophila ja S.x moorei. S. minorillakin oli pitkä kukkavarsi mutta kukka napsahti poikki kun olin siirtämässä kasveja sisltä ulos.

Ärsyttää tää kevät taas silleen kun on joutunnu pitämään kasveja sisällä pakkasten takia jonka vuoksi tötteröt muistuttavat enemmän makaroneja kuin lajityypillisiä pitkiä kohtisuoria ansoja :| Ääh en kehtaa vidä osaa edes messuille koska ovat niin "leggyjä" eli hujoppeja eivätkä edusta tällä hetkellä paraimmistoa..... Toivotaan hyvää kesää että innostuvat silloin kasvamaan suoraan.

Alan pikkuhiljaa käsittämään/heräämään ajatukseen että Pihapiirimessut alkaa 10 päivän päästä!

Tulen myymään seuraavia kasveja mutta ottakaa huomioon että osa on vain yksittäiskappaleita.

N. ampullaria green
N. ampullaria brunei red x harlequin
N. rafflesiana pistok.
N. x hookeriana pistok.

U. sandersonii
U bisquamata
U. livida

C. follicularis
G. lobata x violacea

D. adelae
D. capensis 'baines kloof'
D. sp. auyan tepui
D. oblanceolata
D. ??? (natalensis x nidiformis x auyan tepui (risteymä josta en ole perillä)

S. leuco (LL 51x L9mk)
Erinäisiä 1-vuoden ikäisiä sarrantaimia

--------------------------------
To-Do-Lista

- Asetelmat
- Luentomatsku
- Kasvatusohjeet
- Hinnasto
- Kuvallinen suunnitelma esillepanosta


-
Harjottelu on mennyt ihan kivasti. Mulle on kertynny noin 160-170h eli ollaan melkein puolivälissä. Viikoissa mulla menee viides kymmenestä. Vaikkakin en todellakaan tule saamaan tätä harjoitteluu tehtyä 10 viikossa. En tule saamaan 400 tuntia täyteen vaan veikkaan että teen arviolta 10 viikkoa + 4 päivää. Olen sopinut että mulla alkais kesäduunit 1.6. jotenka olisi tosi toivottavaa että harjoittelun saisi ennen sitä pois alta.
-

Ah, kesä tule jo!! :-)) Aina kun aurinko paistaa niin kyllä mielii aina pihalle. Oon nyt ottanut tavoitteeksi käydä vähintään 4 kertaa lenkillä/juoksemassa. Eilen tuli vedettyä melkein 10 kilsal kävelylenkki joten mielin pitää tän päivän vapaata. Huomenna sit juoksemaan! Sit kun jos joku päivä olis tyyni niin lähtis vaikka Niemeen saakka pyörällä.

Tää alkuvuosi tuntuu olevan aika "makeoveria". Oon jättänyt ruokavaliosta sokerit ja herkut pois ja kuulkaas heti tuntuu ja näkyykin paremmalta. Vältän myös höttöpullaa/ valkosta leipaa ja vedän paljon mustikkaa, puuroa, hedelmiä, rahkaa, raejuustoa ja pähkinöitä. Tietty ton arkiruoan lisäks mitä porukat nyt tekee. Töistä kun tulee klo 17 jälkeen niin jotain ruokaa on odottamassa.

Mulla on noi työpäivät klo 9-17 mikä on ihan jees. Toivoisin kyllä että työt alkais aikaisemminkin, mutta minkäös teet kun putiikki aukeaa vasta ysiltä. Silloin pari viikkoa sitten kun menin kymmeneen niin tuntu että äää en saa mitään aikaseksi aamulla. Kun piti vaan venata että milloin menen töihin yms. Viime kesänä oli tosi kivaa mennä aamuvuoroon klo 6-13 jolloin iltapäivällä sai ja pystyi tekemään mitä vaan. Kun tulee puolikuudelta kotiin niin eipä ole enää hirveästi virtaa jäljellä.

Kymmeneltä nukkumaan. Nykyään en viitsi valvoa pitempään ja mut onhan toi nukkuminen tosi mukavaa hahah! :-))No comments:

Post a comment

kiitos! :-)