17.12.15

december update-ish

IMG_2404

hgh.. I've been attacked a little bit by a flu.. I know I should rearrange things etc but you certainly won't get yourself to that situation when your brain in kinda frozen.. Ehh. I brought some of my temperate plants from my grandparents cellar because it ain't getting cold enough and my flytraps got aphids and all sort of ugghh awful things. Now I have a small collection of sarrs and flytraps on our terrace. I'm a bit worries 'cos its freezing outside at the moment and I know my leucos for example aren't happy about getting cold.

Photo feature is about D. adelae and D. capensis "Baines kloof". I used to dislike D.adelae because I couldn't get it into conditions where it would like to be before. But. Now. It has dew!! :))

  
Tällä ja viime viikolla on ollu vähän kipeänväsyneet fiilikset. Aloitin viikko sitten jouluapulaisen työt postissa ja tänään on näillä näkymin vika työpäivä. Viikko sitten olin myös tuloillaan leBaalta kun saatiin viimeisetkin kouluhommat esitettyä. Postissa on siis nämä viime päivien iltapäivät menny. Tällä viikolla alko kurkku kipeytyä ja nyt toi tunne pyörii tuolla ylemmissä rööreissä. Eip mittään kyllähän tää tästä, tätähän on nyt ilmassa :'D

Kasvien kanssa tunteet on vähän niin ja näin. Toin isovanhemmilta osan talvehtivista kasveista (tötterölehdet, kärpäsloukut ym) takaisin, koska heidän kellarissa  lämmöt ei oo tippunnu tarpeeksi ja koska pihalla on ollu tosi lämmintä. Niinpä siirsin ne tuonne meijän terassille ja vilttiä pari kerrosta päälle. Pari yötä sitten oli pakkasta -8C ja lämmöt on pysytelly taasen pakkasella. Toivon tosi paljon että varsinkin leucot ei ottais itteensä, vaikak tiedänkin että ne eivät tykkää pahemmin pakkasesta. 
Kaikki kärpäsloukut on myös tuolla terassilla. Isovanhemmilla niihin tuli kirva-invaasio joten ne oli pakkokin tuoda pois. Ääääsh nää talvet on aika niin kamalia kun miettiin miten sais talvilevolliset kasvit pidettyä hengissä kevääseen. Aina on jotain ongelmia. Pitäis asua etelämmässä jossa talvella ei koskaan tulis pakkasta. Esim Amsterdamissakin on 15C ja Loontoossakin 16C tällä hetkellä :0

Kuvapostauksessa D. adelae ja D. capensis "Baines kloof". 
IMG_2518

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)