4.12.15

Pygmy sundew feeding

Drosera roseana, oreopodion& nitidula

A couple of days ago I fed my new pygmy sundews for the first time. Newbies that I planted are bout 1-month-old at the moment. They really appreciate feeding over time or else you'll end up with weak and non-flowering plants.


  
Ruokin alkuviikosta nyt kuukausi sitten kylvetyt kääpiökihokit. Näitä kasveja kannattaa ruokkia tai muuten kasveista kasvaa pieniä ja heikkoja eivätkä välttämättä kuki. Tai jos kukkivat niin varmaankin kuolevat puhumattakaan itusilmujen muodostamisesta.

Tiesittekö, että juuri kääpiökihokeilta puuttuu entsyymejä joita kasvit normaalisti tarvitsis käyttääkseen maaperän ravinteita? Sen takiavarsinkin typensaanti siippuu täysin yksinomaan pyydystetyistä hyönteisistä. Jos kasvi ei saa saalista, typpeä ei heru ja kasvi kuolee heikentyneen elinkunnon saattelemana :-(Drosera microscapa

Drosera leucostigma 'yellow'

Drosera allantostigma


I use crushed fish food for feeding. Before feeding I sprey the 'dews to make their tentacles wet. After that I dip a moistured paint brush into fish food and get trought all tentacles. Fish food will get stuck on the dew. It takes only a few minutes for the plants to react and curl their leaf around fish food.
You can also sprinkle fish food on top of 'dews but for sure some will drop on the soil level and become fertilize.Ruokinnassa käytän hienonnettua kalanruokaa jossa on paljon proteiinia. Ennen itse ruokinnan aloittamista suihkutan kihokit päältä (yleisesti ottaen kihokkeja ei saisi suihkuttaa lehdille), jotta lehdet kostuisivat.  Sen jälkeen dippaan kostutetun siveltimen  kalanruokaan ja käyn siveltimellä kasvien lehdet läpi. Siveltimestä kalanruoka tarttuu lehtien  ja ei mene montaa minuuttia kun lehti on jo käpristynyt pyyntikarvoillaan kalanruoan ympärille.
IMG_2278

IMG_2279

IMG_2288

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)