2.3.16

Heliamphoras

Heliamphora minor

  Tuntuu että joku pieni flussanpoikanen olis saamassa otetta. Yskä on semisti palannut ja tuntuu kuin olis koko ajan vähän poissaoleva ja "epäterve". Oli ihan kamalaa olla 3 viikkoa nyt joulu-tammikuussa kurkkuyskäsenä enkä tahdo että sellanen tila palaa. Epähuomiossa ja varmaan tyhmyyskouraisena vedin vielä tomaattiveitsellä vasempaan etusormeen että hyvä minä :'''D Kyllä sen huomaa jos ei ole ihan skarpimmillaan. Noh, Posivil Sprayta vaan kurkkuun ja nukkuu!

Niin, ja kuvissa komeilevat tänään aurinkokannuja - eli Heliamohora-suvun kasveja. Pitävät tosi kosteasta ilmanalasta ja valosta sekä vaativat selvät päivä-ja yölämpötilojen erot. Mulla tällä hetkellä tuolla kellariterrassa päivällä 22C ja yöllä 10C. Kesällä erot ovat pienemmät jotenka nää kasvaa parhaiten kyllä talvikuukausina.


Photos of my Heliamphoras that seem to me thriving under my winter conditions. H. pulchella "Akopan Tepui" is just too adorable and tiny whereas my oldie H. heterodoxa x minor is growing out from its pot (should find a new one eventually!) ja H. heterodoxa is still making juvenile pitchers...

Heliamphora heterodoxa x minor

Heliamphora nutans

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)