18.12.12

sitä on niin vaikea selittää

...miten pystyy olla kirjoittamatta kolmeen kuukauteen kasveistaan! Siis härregood! Ihan mahottomia on tapahtunut, niin kasveille kuin mulle itellekin.

- N. raffi 88n leikkasin viikonloppuna koska Nikke (meijän kolmas kissa 6kk ikää) heilutteli sitä joka yö kasvin riippuessa mun terrojen yllä. Muuten olisin halunnut sen jaksavan kesään asti mun huoneessa mutta sitten....... alkoi säälittää sitä :----((

- N. hirsutan leikkasin tilanpuutteen vuoksi. Uusimmat lehdet alkoivat jo automaattisesti palaa koska olivat niin lähettä kuumottavia T5 lamppuja -----> kaksi pistokasta!

- N kongkandanaan ja changiin iski joku kirvainvaasio jossa kirvat menevät vieriviereen lehtiruodon molemmille puolelle. Siis en ollenkaan tiedä mitä niihin voisi iskeä, mäntysuopaa vai ei. Meillä kun ei ole mtn hyönteistojunta-aineita. Tällä hetkellä kompikin kasvi on omassa minigrippussissaan parantumassa.

- Kaikki kihokin siemenet jotka tilasin hddklta CPUKlta eivät itäneet, varsinkaan jo vanhaksikin menneet D. coccicauliksen siemenet. Paljon capensista näkyi tulevat mutta suurin osa kellastui, kuivui ja kuoli pois. Taisi olla liian kuumaa tuolla laatikossa..... No mutta ainakin siellä kasvaa yksi vahva D. capensis albino. Jokaikesa ruukussa on ainakin yksi kasvi.

- Mitä muhun tulee, olin perjantaina 14.12. seuralehden haastattelussa :------D Juttu on ens vuonna lehessä ja voin infoo teille mikä lehti se tulee olemaan kun tiedän.

SITTEN KUVIIN! 

Elikkä ekana talvehtimiskokoonpano dionaeat + sarrat. Loukuissa on ollut vähän kirvoja mutta olen saannut ne nyppimällä pois (mistä lie tulleetkaan?)

vasemmalla mig mouth ja oikealla dingleys giant

kuva väärinpäin mutta se ei menoa haittaa. flava oikealla leuco vasemmalla

Sitten jatketaan Nepenthes spectabiliksella, joka rysäytti olan takaa ja teki about 20cm kannun (en mitannut).

koko kasvi, sori taustasta se on KELLARI
Then next it's about Nepenthes spectabilis x aristolochioides's turn.


piikkiä läytyy....ding ding

tää kasvi oikeesti kehittää 6 kannua samaan aikaan

N. MULUENSIS X LOWII TEKEE KANNUA HIHIHIHI. Siis kuinka kauan mä olen odottanut tätä hetkeä/milentilaa. 6 kuukautta! Puol vuotta meni että toi sisukas kasvi tajuaa että täähän on ihan kiva paikka jossa mä voin tehmä 2 metrii korkeita kannuja - no ei ihan. Mutta tämähän todistaa että aika lehtää kuin mikäkin muuttohaukka

Siinä se on <3 kasva isoksi

dgdg Sitten nopeasti loput!


raffi 88 mamma ja pistokas vieressä

oikealla punasen ampullarian itänyt pistokas, vasemmalla hirsutan pistokkaat

Öööö mikä toi on? No se on N. maximan kannu!


N hirsuta

alempana vesiherneitä ja ylempänä itse siemenestä kasvatettuja kihokkeja


kihokkia, vesihernettä ja kärpäsloukkua samassa paketissa!!

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)