23.12.12

yksi yötä jouluun on

Tsajaja.

Huomasin eilen että mun ihka ensimmäinen vesiherne U. sandersonii oli tehny kukan! Ihan tosi jännää ja kun mä en oo oikeastaan koskaan ollu kiinnostunnu vesiherneist koska ne ei oo niin koristeellisen näkösii kuin esim nepit. Niin nyt tämä pieni kasvi näytti miten hienoja kukkia se osaakaan tehdä - ja vesiherneitähän kasvatetaan/pidetään ylipäätänsä kauniitten kukkien takia :)

-

I realized yesterday that my first bladderwort, Utricularia sandersonii, had opened its first flower! I found it very exciting because I never really have been interested in utrics since their basic appearance dont look as fancy as Nepenthes, for example. However now has this little plant showed me how pretty flowers it can do. People mainly grow and cultivate  this genus because of their flowers and know I have proved it to be true :)On muuten aika huonoja kuvia koska mun kamera ei oikein taida makrokuvia :----(
 -
Pretty bad photos because my camera wont concentrate on macro subjects  :--(


Mulla on silloin tällöin ongelmia ton levän taikka liiman kanssa joka valtaa vesiherneiden purkkeja. On vaikea hahmottaa missä on itse vesihernettä ja mitä voi sitten napsia pois...
-
I sometimes have hard time with utrics when  figuring out which part is the actual plant and which other is slime and algae. So I have to pick and cut carefully!

 N. x hookeriana
 N. truncata
 Leikkasin D. madagascariensiksen kukkavarren ja iskin en ihan läpällä tohon viereen ja nytkän siitä puskee 2-3 uutta kasvupistettä! Siis sehän elää!
 -
I cut a flowerstalk from D. madagascariensis and just stick it to growing media and now it has sprouted! 
 Nepenthes fusca
N. clipeata (clipeata x eyemae

3 comments:

 1. Vautsi, ihania kukkia! Vesiherneesi kukka on tosi kauniin herkkä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti :) kukkienhan takia noita vesiherneitä pääasiassa kasvatellaan

   Delete
 2. Todas muito lindas
  abraços

  ReplyDelete

kiitos! :-)