10.3.14

tähdet tähdet ja pikku kakkonen

Aaaa
aa

Mites tää maaliskuun alkuviikko on mennyt näin nopeasti? :O
Hiihtolomaviikko meni nopeasti kotona Lahessa löllötellessä ja Karismassa shoppaillessa. Jätin viime viikoksi kameran Lahteen vanhempien pyynnöstä joten en saanut ladattua kuvia koneelle.


Nepenthes x Tiveyi
Viikonloppu oli tosi kiireinen. Eilen oli kova kiire saada kaikki kasvit taas kasteltua kunnolla.


Tosiaan kun käytiin Karismassa niin ostin Clas Ohlsonilta E27 päisen lampunjohdon. Siihen olin sitten ostanut Kärkkäiseltä 20W, 6500 K ja 1300 lumenin energiansäästölampun. Koska johtohässäkässä oli vain kanta, miti vampunvarjostin rakantaa itse.
Elikkäs leikkasin jaffapullon keskeltä kahtia ja leikkasin pullonkaulan niin isoksi että kanta meni lampun kera läpi. Sitten sisältä vuoraus alumiinifoliolla.  Lopuksi kiersin kannan ympäri metallilankaa ja leikkasin "varjostimen yläkulmiin kaksi reikää josta pujotin langan ulkokautta sisälle ja sisältä taivutus ylös. Noin sitten varjostin pysyy ja ohjaa valon alas päin :D

Tämä lamppuviritelmä siis siksi että Sarracenia x  Evendine jonka ostin itselleni synttärilahjaksi tekee kukkavarsia jotka vähäisen valon takia alkaisivat kasvaa vinoon. Highland-kasvien terraario on sivussa jonka takia kukat taipuisivat (tai ovatkin taipuneet hieman).  Pihalla on vielä pakkasyöitä ja sisällä liian lämmintä.
____
I built a cft light with a reflector to hellp my Sarracenia x Evendine flower stalkts to grow straight up. My highland terrarium is located at the back so the flowers would bend towards that light.

 This plant is located in our basement. It is too cold outside (frosts at night and daytemps around 6C) and of course too warm inside our house

13 + flowers to come
Highland-terrassa lämpötilat ovat nousseet päivän aikana noin 21,5C ja yöllä putoaa noin 9C.

Heliamphora heterodoxa x minor
Olen vähitellen viennyt täältä Lepaan kämpölta kasveja pois. Viime viikonloppuna vein D. sp Auyan Tepuin joka kukki pari postausta sitten. Myös yökönlehtiä olen vienyt täältä kotiin. Hommahan on sellainen että terra kuitenkin lähtee täältä viimeistään kesälomaksi pois. Jatkosta en tiedä tulenko tuoma nterraa tänne enää. Pitää aina lähtiessään miettiä ja jännittää tuliko nyt tarpeeksi kasteltua ja menikö ajastin oikealla asetuksella päälle yms. Plus toi N.  maxima on kohta jo 60cm korkea että se siirtyisi mieluusti rakenteilla olevaan terrakaappiin.

 Tollainen tuo exo terra on tällä hetkellä. Nepenthes truncatan (kaikista vasemmalla, lähimpänä ovea) nostin vähän korkeammalle tuolta "pohjalta". Se työstää tällä hetkellä isoa kannua joka on jo nyt lähes 10 cm korkea!

 Hempeä Nepenthes ventricosa 'Red Clone'. Äärimmäisen nätti kasvi! :)) En tiedä tulisiko kannuista isompia intermediate-highland-oloissa vai kestääkö lajilla aikuistuminen kauan.

Cephat oman lamppunsa alla.

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)