8.11.14

Darlingtonia from seed - Part 1 - stratification

Tilasin parisen viikkoa sitten vähän (talvilevollisten lajien) siemeniä tuolta Sveitsistä. Oli tulossa lämmin viikko niin en silloin malttanut olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseni :---)

Tälläsiä siis tuli:

D. rotundifolia var. 'Corsica':
D. linearis (Ontario)
Darlingtonia californica


Drosera linearis x rotundifolia talvehtimissilmu.

Untitled

Ylempänä kuva kirjeen setistä.
Kihokkien siemenet ja talvehtimissilmu menivät jo multien päälle kellariin. Siellä ne saavat tarvitsemansa, pitkän kylmäkäsittelyn (3-4 kuukautta) ennen kuin alkavat itämään. Ei niistä sen enempää. Siemenet siroteltiin turve:perliitti seoksen päälle ja nyt ne ovat aluslautasella jossa on vettä. Kellarissa on tällä hetkellä noin +10C mutta talvella laskee about +4C:n.

Untitled

Totta tosiaan yllä on kuva Darlingtonian siemenistä. Äärettömän pieniä siemeniä, eivät kuitenkaan kihokin siementen kokoisia. Noissa on sellaiset hauskat väkäset :)

Sovellan darlien kohdalla samaa kylmäkäsittelytekniikkaa kuin tötterölehtien (Sarracenia) kanssa. Rasiaan pari senttiä kosteaa rahkasammalta (trixie spaghnum moos). Siemenet sitten siihen päälle ja kansi (jossa reikiä pistetty) päälle. Sit jääkaappiin, jääkaapin vihanneslokeroon jossa +3-4C. 

Siemenet ovat 4 viikkoa käsittelyssä. Kantta raotetaan pari kertaa viikossa jotta ylimääräinen kosteus saadaan poistettua kannesta ja ilma vaihtuu rasian. Näillä näkymin poistan rasian 28.11.  (31.10-28.11)

Untitled

Siellä ne siemenet ovat.... jossain maastoutuneena! B-)

2 comments:

  1. Wow, melkoista kasvattamista. Minulla ei kestäisi "hermo" odotella:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tää on joo aika kärsivällisyyttä kasvattavaa kun osa kasveista kasvaa vaan sen pari senttiä vuodessa :--)

      Delete

kiitos! :-)