17.1.13

vesiherneitä ja kannukasveja

Dandandaaa aika juoksee ja eilenkin meni eka preli (enkun). Tässä nyt pitäs saada ittensä asennoitumaan terrojen siivoukseen viikonlopun urakaksi. Uh jaksaiskohan sitä :----0 Kasveilla menee ihan hyvin.
 Nepeistä N. hirsuta on pyrähtänyt kasvuun sen jälkeen kun katkoin sen latvaa pistokkaiksi, sittenn KAIKKI punaset N.ampullariat kasvaa . Siiss hei mitä ainahan niillä on jollu jotain ongelmaa, ainakin yhellä! Nyt sitten kasvaa kolme amppua tai no en tiedä kuinka monta koska sen jälkeen kun leikasin ton yhden se alkoi tehdä juuriversoja. Tämän kolmesta pistokasyrityksestä vain yksi selvisi, muut mustuivat ja kuolivat pois. Mut joo tällä pistokkaalla menee tosi hyvin. Taitaapi mennä myyntiin jos en keksi parempaakaan tekemistä sille :D !

Kihokit punertuu lamppujen alla. Toinen on 15W kasviloisteputki ja toinen Bilterman 13W T5, 3000K loisteputki. En olis kuvitellu että toi aika lämpimän sävyinen putki olis hyvä koska aina vaivaan niitä päivänvalolamppuja....

Jees, vesiherneistä U. livida 'Blue' aukas kukkansa eilen, muistelisin. Tosi nätti, vaikka tosin pieni! :---D
Utricularia livida 'Blue'

 Mitäs sitten. Katsastin kihokinpoikaset ja olihan siellä elämää. Päälimmäisenä tulee mieleen capensiksen albino muoto, ruukussa on vain yksi pieni poikanen :---( Mutta sitäkin terhakkaampi ja vahvempi! Annoin sille vähän ruokaa - kalanruokaa pisaran päähän.

----

 The next photo is of my only Drosera capensis 'Albino'. Its still tiny but I'm sure that it will grow up fast and be huge in no time.


D. madagascariensikselle annoin jauhomadon. Noi kuoriaiset lisääntyy niin tiukkaan tahtiin että saan käytetyy noita pienimpii yksilöitä kihokkien ruoaks. Isommat repivät ittensä kasvista ja näin pienet soveltuu paljon paremmin.

---

I fed D. madagascariensis a mealworm. Since I have my own culture of them I'm able to pick the smallest onest for feeding. When  the worms grow up they have enought power to tear their way out of the leaf - so smallest please.

N. truntacan uusi kannu kasvaa kasvamistaan. Aah kuin jännittää millainen sen ensimmäisestä mun huomassa kasvatetusta kannusta tulee. Tää on se rotansyöjäkasvi ihmiseeet! :D

--

The pitcher of N. truncata keeps growing. I'm eagerly looking foward its growth. Man, its a rat eater plant!

N. clipeata x (clipeata x eyemae) uusi lehti on aika ihan kamalan karvainen! Sille saa ihan nauraakin :---D

very hairy leaf N. clipeata x (clipeata x eyemae)

Nepenthes x Tiveyi
Mitä tulee N. changiin ja kongkandanaan, ne ovat edelleen minigrippusseissa. Oli pakko eristää eitteivät mokomat syöpäläiset ( tai no jotain kirvoja ne on!) leviä muihin kasveihin. N. chang voi jo paljon paremmin. Lehdet näyttävät paremmilta ja tässä nyt odottelen uutta kannua. N. kongkandana oli pahempi tapaus, tai on edelleenkin. Ajattelin jo että ei tästä mitään tule. Kasvi kuitenkin yllättä tässä joku viikko sitten esittelemällä juuriversoaan. Whoosh no jos emokasvi kuolee niin toivottavasti saan muksun pelastettua. Tässä kuvamateriaalia:

a basal shoot of Nepenthes kongkandana
Palataan vielä vesiherneisiin. U. sandersonille jouduin vaihtamaan ruukun koska siitä on tullut ihan kamalan kokoinen rypäs :----D Kukkakin tippui, mutta se pukkaa uutta vartta. Ruukunvaihdon yhteydessä pääsin ihailemaan kasvin kupla-ansoja. Yhdessä oli jopa jokin pikkunen eliö!

--

I had to repot U. sandersonii because of its rapid growth. While repotting I was able to stink over its traps. One trap eved had a pray inside. So cool!


Exoterra on vielä tarkoitettu orkideoille kunnes päivä alkaa kirkastumaan enemmän :) Siinä on yksi kymbidi,  kattleija, venuksenkenkä ja perus phalaenopsis.
---

My new exoterra is currently in use of my orchids. I thought they would love the light and humidity in meantime I try to find a good base for the terrarium like effcrate.

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)