27.1.13

waiting for spring to come


gdfdfg...Viikko meni aikas nopeasti ohi. Enkun preliä ja viimeistä koulupäivää myöten. Huomenna sitten ruotsin preli ja kuukauden velvollisuudet on täytetty. Enkussa oon ihan hyvä ei siinä mitään ihmeellisempää, paitsi että pitäs opetella enemmän noita synonyymeja ja kielioppeja kun oon aikamoinen sääntöjen soveltaja.
Ruotsi on sitten asia erikseen. Yläasteen ruotsiboikotti + muut inhokkiasenteet ei oikeen innostunnu opiskelemaan sitä kieltä. No nyt oon viikkonloppunna kattonnu Karhuveljeni Kodaa ruotsiksi ruotsinkielisillä teksteillä. Oon jo oppinnu että: visserligen -> tosiaan ja tålmodig -> kärsivällinen :: D
_____________

Mut joo siis kasveihin!! Oon tällä viikolla seurannu tota N. truncatan uuden kannun kasvua. Laji kasvattaa valtavia kannuja ja tosta on varmaan kasvannu vuoden päästä niin iso ettei se mahu mun terraan - ehkä!

Tällänen oli tilanne 25.1. Läpän ja kannunreunuksen väliin oli jo ilmestynyt  reikä, joka siis viittaa siihen että läppä aukeaa piakkoin.
Ja sitten tänään eli 27.1 Eiköhän se ala punertunaan kunhan saa ikää. On muuten aika jännä juttu, että sinä aikana kun kannu kehittyy eikä se ole siis vielä auennut niin kannu pysyy tasaisen vihreänä. Siinä vaiheessa kun kannun läppä aukeaa niin kannu alkaa saamaan väriä. Vähän kuin jotkut väriä tuottavat solut aktivoituisivat.
Toisaalta kun ajattelee, niin eihän houkuttelevasta väristä ole hyötyä kuin silloin kun kannu on auennut. Mitä järkeä sen on alkaa punertumaan kun se ei voi hyötyä värityksestään "suljettuna''.

----

Isn't it weird how the pitcher starts to colour up after the lid has opened? Before that it just stays plain green and like something gets activated after lids opening.

tässä vielä koko kasvin kuva - here is a photo of the whole plant

Seuraavaksi sekalaisia Nepenthes kuvia:
--
For next a photos of random nepenthes species:

Nepenthes fusca 'flared peristome'

Nepenthes x Tiveyi

Nepenthes ampullaria 'Green'
N. fusca 'flared peristome' kärhö - a tendril of N. fusca 'flared peristome'

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)