3.2.13

good and bad news

Olin pari päivää sitten jo lopen kyllästynyt pähkäilemään ovatko mun kärpäsloukut delanneet tuolla kellarissa ollessaa talvilevolla. Netti on täynnä kuvia vihreälehtisistä talvehtivista loukuista ja mun loukuilola oli...no ei yhtään vihreää lehteä kun kaikki oli mustunnu. Ainoa tapa saada selville onko loukku kuollut vaiko elossa on kaivaa kasvin sipulin ja mukulan risteymän näköinen juttu tuolta mullasta. Jos sellainen löytyy niin sen pitäisi olla valkoinen. Jos ei niin...kasvi on kuollu, dead, mätääntynyt :(
 ___
I desided to find out if my flytraps had died or not due to their dormancy conditions. Just dig the plants from their potting media and look if they have that white tuber like structure. If they do, congrats they are alive. If not....too bad they're gone :(----


Ensiksi D. "Big Mouth"in kimppuun! Muovilusikalla kaivelemaan ruukkua ja sieltähän löytyi valkoinen pikkurillin kokoinen  möhkäle! Ai että ku innostui tästä näystä! :----)
_
So I grabbed a plastic spoon and found a white like tuber there. Oh what joy!En nyt tiedä pitäisikö noita kutsua kasvupisteiksi vai miksi :0


Sitten oli D. "Dingleys Giant"in vuoro. Ruukussa oli siis alunperin kaksi kasvia. Toinen isompi ja toinen pienempi. Yritin etsiä tota "sipulia" mutta turhin toivoin. Isompi kasvi oli mätääntynyt eikä siinä kohdilla ollut kuin mustaa massaa :----( Surullisena siis etsimään pienemmän loukun sipulijutskaa. Sieltä löytyi tulitikunpäänkokoinen sipuli! Siirsin pienemmän nyt Big Mouthin ruukkuun, että tilaa säästyy. Nyt ovat mun huoneessa minigrip pussissa terran valoa saamassa.

 Toivottavasti alkavat kasvamaan Otin siis loukut 3 päivää sitten saunaan vähän lämpimämpään paikkaan kuin kellari, etteivät stressaantuisivat liian nopeasta lämpötilanvaihdoksesta.

Musta tuntuu että kastelin "Dingleys Giant"in ruukkua enemmän koska ajattelin että kun ne ovat noin pieniä niin tarvitsevat kosteutta. Nyt opitaan tekosista. En mä olekaan koskaan talvehdittanut mitään lihiksiä. Kerta se oli ensimmäinen!

__
Then D. "Dinglays Giant". The bigger plant was rotten since I couldn't find any white. The smaller plant was however alive and had a small  tuber. I planted the both of tubers in the same pot so I could minimize the used space. Now the flytraps are in a plastic bag  in my room. I really hope that something green would pop up someday :---/


Sarrat, tötterökasvit ovat selviytyneet  erittäin hyvin talvilevostaan että voi olla vain iloinen. Ne vähän yrittävät vielä kellarissa kasvatella lehtiä, mutta ajattelin ottaa ne sisälle vasta myöhemmin. Myös jännittää jos jompikumpi tekisi kukkaa. Eihän sitä tiedä mitä mullasta voi putkahtaa :--)
___
My Sarracenias have done well under dormancy. They are both very alive and new growth is visible. I'm still keeping them at the basement but they gain light from my highland Nepenthes terrarium. I wont bring them up to our house since our light levels are still kinda low and Sarrs would only grow phyllodia (non-carnivorous leaves) which would die sooner.
Sarracenia flava var. flava

Sarracenia leucophylla

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)