6.2.13

sundews and bladderworths

Jeep toinen vapaapäivä tällä viikolla, huomenna ruotsin prelin palautus ja perjantaina syksyn eka yo-koe (äikän tekstitaito). Olis pitänny herätä tänää klo 8 mutta torkuinkin klo 10:30 asti, oooops.

Mut siis siivoilin tota miniterraa jonka siis ostin kesällä 3€lla löytöeläintalosta ja litroja tossa on about 40? Kihokit on sellaisen muovilaatikon päällä jotta saisivat vähän enemmän valoa, kuin tuolla pohjalla ollessaan. Jotkut punertuu ja jotkut pysyy vihreinä huolimatta valonvoimakkuudesta.
___
I cleaned today my terrarium which is for Drosera and Utricularia.


 Mysteerikihokki (Drosera sp ???), kasvatettu siemenestä. Ovat kohta kaksi vuotta vanhoja! :---))
__
Unknown sundew that I have grown from seeds two years ago. It would be kinda interesting to know a bit about its parentage.
Alhaalla on D. aliciae kihokkeja.
_
Down below D.aliciae

 Käytän kihokkien ruokkimiseen kalanruokaa ja pieniä jauhomatoja. Tällä kertaa en jaksanut alkaa kaivaamaan matosia lootasta vaan iskin kalanruokaa lehdille. Metodini on sellainen, että hammastikku veteen, sitten kalanruokapurkkiin ja sitten tikkuun tarttuneet hiutaleet limapisaroille :) Sitten sormella tiputtelee vettä hiutaleitten päälle koska muuten ne ravinteet eivät liukene jos ihan kuivanaan jäävät lehden pinnalle.
_
I feed on my sundews fishfood and baby mealworms. This time I chose the fishflakes. I drop flakes on the leaves and then drop water on them. Without water the plant cant absorb nutriens from the flakes.

Myös vesiherneitten vedet tuli vaihdettua :) Muutama vielä kukkii.

Utricularia livida 'Blue'

Utricularia livida 'Blue'
Utricularia bisquamata (Baines kloof)


Utricularia bisquamata (Baines kloof)
Nepenthes truncata

N. maxima
----

:  )

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)