19.2.13

ylisuuri kuvapostaus D''': ( oversize photopost!

Ensiksi näin kerron kaikille että harsosääsken läpinäkyvät madot on syönny yli puolet mun siemenestä kasvatetuista keijunmekoista (jotka siis omista kasteista poimin ja talvetin työpöydän laatikossa) >:( Elmukelmu ei ole sittenkään pitänyt turkasen syöpäläisiä poissa ruukuista. NOh uuteen minitomaattiruukkuun ja uusi kelmu päälle...
 --
---
---

Pääsemme heti tämän postausjutun ytimeen seuraavalla kuvalla!:

D. capensis "red"
 Eivaineskaan! Siis otin ihan liikaa kuvia tänään. Yritin kuvailla sellaista youtubevideota enkkuselostuksella - saa nähä tuleeko siitä mitään (sönkötännn  liikaaaa :'D) Mut joo tänää oli ruotsin preppitunti 8:30-11:30 sen jälkee kotii ja päätimpäs siivota highland neppien terran. Ne kasvit kun lillu vedessä koska terran pohjalla oli jotain 15cm vettä.

He klikatkaa kuvia koska ne suurenee siitä. Tää blogi tulee jumii jos suurennan kaikki tän postauksen kuvat suuriksi.
____

I took too many photos today white trying to film a youtube video with an english narrative. Wonder if I will ever put it to YT. I decided to clean my higland Nepenthes terrarium since I had a day off today.

Please click the photos so they open bigger. This blog will jam if I enlarge all the photos so thats why they will be small sized.
------
------


Mun punanen capensis alkoi kasvattaa ihmeellisesti  kaukana emokasvista uutta kasvia. Lehti oli painunut kasvualusta päälle ja siitä sitten oli alkanut kasvaa uusi kasvi - tai noh klooni kun kerran suvuttomasta lisääntymisestä puhutaan.
__
My D. capensis "red" started to grow a new plant from the leaf above the growing media.

------
------

Nepit siirtyivät hetkeksi ikkunalaudalle sillä aikaa kun siivosin kellarissa terraa. Aurinko paisto iiihanasti :D Nehän on muuten sanonnu tänää että tää talvi on ollu pilvisin 50 vuoteen. Aurinkoisia hunteja on ollut vain 50h kun niitä on normaalisti ollut 80h. Ilmankos on niin masentunut talvi ollut :B
__
The neps moved temporarily to our windowsill while I was cleaning the terrarium in the basement. The sun was shining so brightly. Its said that this winter has been the cloudiest in 50 years. Normally we have had 80 sunny hours in winter but now the number is around 50 hours.NEPENTHES SPECTABILIS

NEPENTHES SPECTABILIS X ARISTOLOCHIOIDES

NEPENTHES MULUENSIS X LOWII


Yks mun lempparikuvista! - One of my favorite photos!


 Terran uusi järjestys näyttää tältä! :)
The highland terrarium looks now like this:


Viimeisenä muttei vähäisimpänä mun sarrat jotka mä siirsin ikkunalaudalle saamaan vähän valoa. Ne on ollu saunassa noin 2 viikkoa vähän lämpimämmässä kuin mitä olivat kellarissa talvella. Nyt vaan nopeasti aurinkoisia päiviä niin ne alkaa kasvaa kunnolla. Ties jos sieltä mullasta nousisi kukkavarsi :)
 ___

 Last but not least my Sarracenias. I moved them to the windowsill so they could wake up better and gain sunlight.
S. flava var. flava

S. leucophylla


2 comments:

 1. Kappas vaan vahingossa löyty näinkin hyödyllinen blogi :D itsellä kaikenlaiset kasvit lähellä sydäntä ja kun hyviä kokemuksia on 2 kaupan nepistä niin niitä tulee varmaan hommattua lisää :D ei muuta kun aktiiviseen seuraantaan tämä tietopankki :)
  Niko

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oooh, kiva kun blogi vaikuttaa edes jollekin ihan hyödylliseltä :--D Kiitän ja kumarran!

   Delete

kiitos! :-)