9.5.13

helatorstai on..

Hyvä päivä herättää tätä blogia henkiin.

Tosiaan työt alko viikko sitten ja eipä siinä sitten muuta. Työpäivät 7:30-15:45 ja ulkohommia mm. haravointia ja kävelyteiden siivoomista.En sitten töistä tultuani ole tarpeeksi aktiivinen että jaksaisin avata koneen ja räpytellä jotain luontevaa tekstiä. Meikä on ihan kuitti :------D Nooo tämän kuun lopussa rahan tuloa ei voi estää! I hope so.
___
I started my summer job a weeks ago and I'm always so tired after a long workday. So thats why so long update gap.


Mitä tulee lihisrintamalle - olen saanut uusia asukkeja!  Suomalaisen lihisfoorumin najadi tuli käymään viime viikonloppuna ja toi mulle yökkösiä = yökönlehtiä = pinguja. Itelläni ei ole koskaan ollu pinguja vaikka näitä kasveja olen neljättä vuotta kasvattanutkin. Jotenka piti hommata uusi aluevaltaus.
__
I received 3 pings and 3 leaf cuttings from a member of  Finnish carnivorous plant forum. She paid a visit and I got plants that I have neved had in my life. Now its time to start a ping collection I guess :--D


Pinguicula 'Weser'
Noniin ja ne ihmiset jotka eivät puutarhanhoidosta piittaa ja kasvihuone on outo sana voivat klikata tämän välilehden pois. Koooskaa... nyt on aika vähän päivitellä meijän kasvihuonetta. Oon ihmeellisen haltioissani tosta pienestä vanhoista ikkunanlaseista lehdystä majasta. On se monta vuotta seisonnu tuolla ja toiminut pääasiassa varastona + pari kukkaa. Tänä vuonna homma on kuitenkin siitä tosiaan tulee hieno kasvihuone. Maalit putoilee en ulkopinnoista ja sisäpuolelta näkyy niin puuta kuin rapisevaa ikkunoiden maalia.

Se on kuitenkin persoonallinen mökki joka sisältää hur mycket taimia ja ruukkuja sun muita. 

Samettiruusu karkoittaa tuhohyönteisiä
Ihan itseni muistutukseksi kasvien kasvamisesta ja niin teillekin kuvien muodossa näytän nyt teille meijän kasvihuonetta.


Vasemmalla ja ylhäällä on keltaista kesäkurpitsaa.
Pieni musta astia timjamia.
Kaksi pienempää ruukkua alhaalla mäkimeiramia.
Ruukut oikealla purjosipulia ja ruohosipulia.


Kaksi isompaa tainta vasemmassa yläruudussa keijunmekkoa.
Iso astia lobeliaa + kaksi pientä ruukkua ylhäällä.
Harvat pienet ruukut kirjosuvikakkaraa.


 Hörsynnäköiset taimet pioniunikkoa.
Keijunmekkoa loput kasvit.
Petuniaseos

D. rotundifolia

Ja nyt istuttamaan pionia uudelleen - sekoitin kukkamultaa ja turvetta vaikka olisi pitönyt käyttää savimaata - mitä meillä on luonnostaan siinä penkissä..


1 comment:

kiitos! :-)