30.5.13

vanhaa kauraa

Noniin tämä postaus on niinkin vanha että tein sen 6 päivää sitten. Netti ei vain toiminut niin hyvin että se olisi jaksanut littää kaikkia kuvia joten tämä nyt vähän jäi... Eilen netti alkoi kuitenkin toimia! Modeemiin oli syttynyt ADSL-valo ja eikä kone herjannut "dns palvelimeen ei saada yhteyttä".

Kuvat ovat jo vanhan näköisiä koska kaikkea on tässä välissä jo ehtinyt tapahtua. Ehkäpäå teen uuden päivityksen tämän päivän puolella koska tänään on vapaa päivä! Työt loppuivat eilen ja nyt mulla on kaksi vuosilomapäivää. Hii kuulostaa niin....aikuiselta. Työrahat + ylppärirahat = me happy!! =)

Apua, pitäisi näistä kasveistakin jotain puhua....

N. muluensis x lowii  aukaisi ensimmäisen varteenotettavan kannunsa. Näkyy tuolla pientä raitaakin, mutta  kannun reunus tulee tummumaan niin tummaksi että ei sitä lopulta näe.
_
This plant opened its first "serious" pitcher since it came. The peristome has a little pinkish stripe but it will eventually turn so black that the stripe will disappear.
Nepenthes muluensis x lowii

Nepenthes muluensis x lowii
Uusi kannu kehittymässä :_))
_
New pitcher coming!

Koko kasvi näyttää tältä. Se on ottanut suuria hyppyjä lehtien koossa. Sammalta ja saniasta kasvaa mukavasti.
_
The whole plant looks like this. It has taken big jumps between leaf sizes. You see, spaghnum and ferns are growing in the pot.
Hingland terraario.

Kärpäsloukku sinnittelee kahden kasvupisteen avulla. Ihan hyvältä mun mielestä näyttää :)
_
VTF is doing ok with two growthpoints.
Dionaea muscipula 'Big Mouth'

Sarracenia flava var. flava

Drosera rotundifolia and Drosera anglica
N. truncatan uusin kannu ei ollut mikään hirveän iso edeltäjäänsä verrattuna. Taisin syöttää sitä silloin liikaa. Nyt kuitenkin on kehittymässä kannu ja vieläpä tosi isoon lehteen. Jännittää!
_
N. truncatas last pitcher was not as big as I had wished for. Maybe because I fed it too much that time. Now however its doing a new pitcher.

Nepenthes truncata

Nepenthes truncata

Sera -leopardigekko :)

Nepenthes maxima

Nepenthes ampullaria ''Brunei Red x Harlequin''

Nepenthes x Tiveyi
Drosera sp ???
Utricularia livida 'Blue'
Pinguicula 'Weser'

Nepenthes fusca ''flared peristome''

Tällasta. Ylppärikiireitä!


5 comments:

 1. Ihania nuo kannukasvit! Uusi punainen kannu on kaunis. Pitäisiköhän itsekin kokeilla kannun kasvatusta... ;) Viimeistään sitten kun saan lasikon.:)
  Onnea valkolakista! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih. Kiitosta! (: Kyllä ovat kokeilemisen arvoisia, niin upeita luonnonluomuksia kun ovat. Kiitos (:

   Delete
 2. Moikka! Olisin tosi kiitollinen jos jaksaisit vastailla muutamaan kysymykseen, koen että vähän eskpertimmältä ois hyvä kysyä :) Eli noista highland nepeistä. Niitä pitää ilmeisesti kasvattaa terraariossa, miten saat ilmanvaihdon pelitettyä? Ja miten hoidat kosteutuksen? Tarvitsevatko ne valoa, vai onko tuo valo ainut ehto sille että kasvi tekee kannuja/tai se että kannuista tulee värillisiä? :P Siul vissiin on nää kellarissa ni mietin että varmaan täysi mahdottomuus kasvattaa tällaista kasvia kerrostalo-yksiössä sen takia kun tarvitsevat viileät yöt? Ois vaan tosi kiva, että nääkin kasvit olis ns "ympärillä" eikä tarviis jossain piilossa kellarissa käydä ihastelemassa :D Kiitos tositosi paljon jos viitsit vastata<3

  -Stil

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka moi :>

   Highlanderit tarvitsevat todellisina vuorikasveina kylmät yöt viihtyäkseen - ja kukoistaakseen. Mulla ei ole mitään tuulettimia. Luotan terran pohjalla olevaan vesimäärään ja akvaariolämmittimen tuottaman lämpimän veden kosteuteen.
   Kannunen tuottaminen vaatii rutkasti valoa, näille kasveille et voi tarjota liikaa valoa. Suoraa ja paahtavaa auringonpaistetta ne eivät kuitenkaan kestää. Käytän highlandereilla 6000 kelvinin päivänvaloloisteputkia (2x18W). Valomäärän lisäksi kosteus, lämpö, kasvualusta ja vedenlaatu ovat tärkeitä asioita nepeille - oikeastaan kaikille lihansyöjäkasveille.
   Itse en lähtisi kokeilemaan highlandereita tavallisesssa huoneenlämmössä-ja kosteudessa. Paha mieli siitä vain tulisi. Sen sijaan voisit kokeilla helpompia lowlandereita. Niille kelpaavat tasaiset, kuumatkin päivät ja yöt, mutta ovat kosteuden suhteen vaativia.
   Itseänikin harmittaa pitää noita kellarissa, poissa katseilta. Eipä se kuitenkaan haittaa koska porukat ei ymmärrä niistä mitään eikä täällä käy koskaan ihmisiä joita kiinnostaisi käydä kellarissa katsomassa niitä. Jaksoin vastata! <:

   Delete
 3. Tosi upeita kuvia upeista kasveista! Ja kuka ihana söpöläinen tuo gekko on? :)

  ReplyDelete

kiitos! :-)