24.2.14

hiihtolomaaa

No enpä ole koskaan elämäni aikana lapioinut lumikasoja hiihtolomalla. Siis että järisyttävän lämmintä on  täälläkin! Kuusi astetta oli tänään ja kävelyreiteillä ei ojitukset toimi ja vesi pakkaantuu tielle :O Et silleen aika jännää. Synttärit on ylihuomenna vaikken sitä ole nyt hirveemmin itelleni päivitellyt. Tänään leivoin oman kakkuni pohjan. Värjäsin sen keltasella elintarvikevärillä - äiskä ei halunnu vihreää kakkua! :DD

Liisäksi kävin kävellen plantagenissa hyödyntämässä siementarjouksen . osta 5 maksa 4. Siis mähän ottaisin kaikki kesäkukat sieltä hetimiten jos saisin! Heliotroopin ja jättiverbenan jätin kyllä hyllyyn kun ajattelin että siinä tapauksessa että niitä kokeilis, olis ollu parempi aloittaa jo helmikuun alussa..

Keijunmekot pistin multiin 2 viikkoa sitten eikä ole vielä mitään näkyvissä - se onkin hidaskasvuinen laji dam dam....

_____
Im on winterholidays atm.  I have b-day the day after tomorrow. Have bought 5 packs of seeds and paid for only 4.Drosera capensis "Baines Kloof" on "on the verge of flowering"  eli huominen päivä taitaa mennä kukan/kukken kyttäykseen. Koko ajan pitää olla vierellä kun kukka voi olla vaan yhden minuutin auki ja muut 1439 minuuttia kiinni päivästä.
__
Drosera capensis "Baines Kloof" starting flowering. Tomorrow duty is to take a photo of the flower!


 Kerroinkin..en nyt muista kirjoitinko tänne blogiin mutta foorumilla ainakin mainitksin että mun N. maximan kärhö alkoi kasvaa vihreän N. ampullarian kannussa ja sitten jäin vain odottelemaan milloin kannu purkautuisi sieltä ulos. No mitään räjähdystä ei tapahtunut vaan ampullarian kannu yksinkertaisesti revähti auki sivustaan ja tällainen suikerokuvatus sieltä tuli!
___
Deformed N. maxima pitcher.

S. flava var flava

S. leucphylla


Ööööh terrakaappi näyttää tällä hetkellä tältä. Ylin hylly on otettu pois niin mahtuvat sarrat kasvamaan ilman että tarviin lamppuun törmätä. Seinät on vuorattu kissanraksu -ja kahvipusseilla. Ei ole mikään pysyvä ratkaisu tuo kun pitäisi keväämpänä siirtää korkeimmat nepit sinne.

Opastuksena vasemmalla on kaksi kirjavalehtistä pelargoniaa, kaksi verenpisaraa,, niiden takana pelargoniapistokkaita. Karkkilootassa on kärpäsloukut ja yksi sarra. Vihreällä tarjottimella on Sarracenia flava ja leucophylla + random loukku. Oikeimmala on siskon kaverin kiinanasterit ja asteritaimien takana keijunmekkojen loota.
Kaappi haisee/tuoksuu sitten kahville .----D Hmmmmm en ole kahvinjuoja mutta ei kai kasveja aromit haittaa?

2 comments:

  1. Hahahahahaha repesin niin pahasti tolle maximan kannulle :D Ja laitathan sitte kuvaa foorumille baines kloofin kukasta _jos kerkeet_? -keijonen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kukanstalkkausoperaatio siis huomenna luvassa :--D

      Delete

kiitos! :-)