2.2.14

seedling update 2

Tänään piti katsella pikkusia ennen kuin huomenna lähen taas Lepaalle kouluun.
Taimet ovat kasvaneet hyvin, saaneet vähän väriä ja kokoa. Alkuviikosta kävin plantagenissa mm. kysymässä töitä. Myymäläpäälikkö ei ollut paikalla ja kuulema hän aloittaa hakemusten pläräyksen vasta tämän helmikuun lopussa..

Mut ostin sitten vähän kennoruukkuja. Harmi kun ei netistä löydy kuvia mutta sellaisia 3x12 kennoja ja sellaisen ison kennon jossa on 60 noin tuuman kokoista paikkaa  taimille.  Oon ajatellut siirtää nää sarran taimet sellaiseen. Tai noh kun päätän milloin ne olisivat tarpeeksi isoja muuttaakseen. Jossain lähteissä sanotaan että pitäisi siirtää 3 oman lehden jälkeen ja toisissa 5 oman lehden jälkeen. 

Taimiahan on 85 kappaletta tai ehkä vähän enemmän tai väähemmän koska pari mattimyöhäistä on myös alkanut itää. Kaikki eivät mahdu 60-paikan kennolle joten isoimmat menee niihin 12 kennon paikkoihin

___

Im still a bit unaware when to repot these seedlings. Is it when they have 3 true leaves or 5 true leaves? It is a bit mysterious...


Pienestä koostaan huolimatta osa taimista näyttää jo lupaavaa potentiaalia. Yksi on isompi kuin toinen tai punertavampi kuin toinen.
Iskältä sain taimille oman ajastimen koska haluan että pikkuiset saavat enemmän valoa kuin 12h jolla kaksi muuta terraa ovat ajastuksessa. Eli nyt tämän viikon taimet ovat saaneet sellaista 18h valoa. Haluaisin ehkä uskoa 24/7 valotukseen mutta periaatteessa haluan antaa kasveille yöaaikaa rauhoittua. Onhan se yö luonnollistakin.
As I now have a timer for these seedlings they are getting 18 hours of artificial light a day.
VERY RED S. 'Mercury' x moorei 'Adrian Slack' seedling compared to a fellow one!No comments:

Post a comment

kiitos! :-)