19.1.15

ihottumaa ja kasveja
Maanantai ja ollaan vielä Lahessa. Huomenna lähtö leBaalle klo 6 aikaan aamulla.

Mut joo-o.

Heräsin tänään aamulla kuin mistäkin pöllystä jossain kaheksan aikoihin. Fiilis oli vähän tukala ja peiliihän katsomalla se selvis. Normaalisti sileät silmäaluset ihan punasessa ihottumassa ja suupielet rikki. Nice -_- Kaunis viikonalotus. Tiedä häntä johtuuko se tosta uudesta L300 rasvasta jonka ostin torstaina. Ei mulla ekoina päivinä tullu mitään reaktiota mutta en nyt mene sanomaan kuinka paljon iskin sitä rasvaa eilen illalla naamaan ja menikö paljonkin silmäympärysalueen puolelle.

urg :x


Ei kuulkaas tarvi minnekään kotoaan liikkua että naama on turvoksissa.  Pihalla on sen verran liukastakin että jätän maltilla lenkkeilyasiat paremmille viikoille.

Tuntuu että tää "lopputalvi", tai mitä nyt talvesta on tän vuoden puolella on ollut tähän mennessä ankara mua kohtaan :-D Ei mussa marras-joulukuussa ollu vielä
 mitään häikkää.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Get to the point. Ei tää ole vielä terveysblogiks muuttumassa, heh :)

Kasveilla on kaikki ok. Talvi on aina vaan sellaista hiljaista aikaa jolloin ei oikeen miellä asioita tapahtuvaks ja muutenkin itekin vähän sulkeutuu "horrokseen". Pimeitä päiviä ja kylmyyttä niin ei jaksa aina fiilistellä vaikka mun huoneessa tropiikkibaari on auki  joka päivä 12/7 ja osittaisesti 14/7.


Kukkiva N. x Tiveyi on tällä hetkellä poikittain isoimmassa terrassa. En tiedä, menee varmaan ainakin kuukausi että siemenet kypsyy. Toivottavasti kasvi ei ottanut itseensä kun se vietti pari päivää huoneilmassa :O

Vasemmalla 7 vikkoa vanhoja D. californica taimia. OIkealla 3 viikkoa vanhoja kihokkeja :-)


Mun cepha on ollut 1½ kuukautta kellarissa pienellä talvilevolla. Periaatteessa cepha ei tarvitse lepoa, mutta nyt mulla ei ole sille paljon tilaakaan mun huoneessa valojen alla joten ihan hyvä että se on kellarissa. Kasvi on pärjäillyt ihan hyvin koska se on alkanut tehdä useita kasvupisteitäkin. Kannut on vihreitä mutta onneksi kasvi kuitenkin kasvaa viileista lämpötiloista (10C) huolimatta.


Heliamphora heterodoxa x minor on suunnattomasti piristynyt talven tuomista viileistä lämpötiloista :-) Se tekee parhaimmillaan paljon uusia tötteröitä.


Kääpiökihokeista Drosera oreopodiun kukkii pian. Jokaisella kasvilla on ainakin 4 kukkaa. Netistä kattomieni kuvien perusteella tällä lajilla on kivat pienet, valkoiset kukat. Vähän kuin kärpäsloukulla.


N. muluensis x lowiin uusin kannu on yhdestä kannunreunuksen kohdastaan vähän vänkkärä.  Mulla on ollut vähän vaikeuksia kastella tota kasvia koska sen juuret tulee jo ruukun pohjasta ja kasvualusta tuppaa kuivunemaan pian. Lisäksi se että tolla on juuriverso kasvatettavana niin sekin lisää vedenkulutusta.  Pitäisi ihan oikeasti uudelleenruukuttaa toi  kasvi :--)) Kannu on on vielä tossa vaiheessa keltaisen oranssi, mutta ajan kuluessa siitä tulee musta.

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)