11.1.15

loma loppuu ja arki alkaa

Jassooo. Joululoma loppuupi huomenna kun pitää kärrätä itsensä taas sata kilsaa länteen kouluun. Ei se mittään. Onhan tässä jo arkea ehtinyt kaivata. Taikka ehkä näinä viime päivinä ei niin paljoa. Oon ollu vähän kipeenä tässä pari päivää. Ois pitäny mennä tapaamaan kavereita torstaina mutta oli oli niin tönttö niin taapaaminen sitten peruuntui. Oikeastaan jo keskiviikkona alko särkemään päätä ja sitten se meni kurkun vihlonnaksi ja nyt on nenä tuhissu ja on edelleen aika pönttö olo :D

Alkuvuoden lenssu yees maybee?

Ostin keskiviikkona starkista teräshyllyn jotta voisin pinota terroja päällekäin ja näin saada mun huoneeseen enemmän tilaa. Torstaina sitten koottiin se vaikka porukoilta tais mennä hermot muutamaan otteeseen. Tai no iskältä ne tais palaa useamman kerran. Oli aika hankala kaata ja varmasti yksinään olis ollu mahdotonta saada se pystyyn.


Samalla roudattiin se mun terrakaappi pihalle. Se oli takaa alaosastaan vähän totaaa.... alkannu homehtuu tai jotain mömmöö kasvaa :X Yääks oon nukkunnu sellasen terveyspommin vieressä jo pitemmän aikaa!Sit ne kaapin sisällä olleet kasvit. Tuli paniikki että mitä teen kun se kukkiva neppikin nyt joutuu pihalle ja tulenko mä saamaan niitä siemeniä. Kaapin kasvit oli kaks päivää mun huoneen nurkassa ennen kuin sain ne tungettua muihin terroihin.

Kukkiva neppi valloitaa nyt tota isointa 120cm pitkää terraa jonne se ainoastaan mahtuu vaakasuunnassa. Kihokit siirsin juwel terrasta pieneen giant 53L jonne ne kaikki mahtu suht hyvin. Juwel terraan muutti ampullariat ja tarkoituksena olis tehdä laitoksesta "ultra lowland" setuppi. Eli hirveen kuumaa, hirveen kosteaa. Luulen että mun kihokit eivät oikeen pitäneet juwelissa olossaan koska siellä tais olla hieman liian kuuma niille (+32C).Kihokit siis pikku terraan hyllylle johon pystyin mahduttamaan myös toisen giantin terran. Oliko se nyt 150 litranen (80x40x50). Sinne pistin ylimääräiset kasvit isoimmasta terrasta, mm. kihokit, vesiherneet, N.chang, N.truncata, D.proliferat ja N. rafflesianat.


Edellämainitut kaksi terraa menivät siis hyllyn keskimmäiselle hyllylle. Alimpaan hyllyyn meni Juwelin terra. Ylimmälle hyllylle sain mahdutettua kaikki Sarracenia-tötterölehtien taimet ja kääpiökihokit. Ylin MDF levy korvattiin ritilällä jonka päälle valaisinnyksiköt saatiin aseteltua :)


Kaikki kasvit on mun mielestä pikkasen vinksallaan ja odotankin että pääsen loppuviikosta takasin tänne toivottavasti paremmassa kunnossa kuin nytten. Ehkä silloin ajatus kulkee jo paremmin :)

2 comments:

 1. Mites tossa yllä kuvatussa terraariossa on lekasora toiminut pohjamateriaalina, onko tullut levää, pitääkö hyvin kosteutta yllä jne. ?

  -ceadi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi sora on oikeastaan tossa vaan ulkonäön vuoksi. Ei tykkää että hyllyn pohja paistaa läpi. Tietty hyvänä etuna on se että ruukut voi asettaa kevytsoran päälle pelkäämättä liikakastumista. Terran pohjalla voi olla puol senttiä vettä eikä se yllä ruukun reunaan :-)

   Delete

kiitos! :-)