15.6.16

repotting continues

Untitled

We still haven't finished our repottings... Did I tell you already that this is very messy and dirty work?? I don't mind having dirty clothes at all! We're much more likely helping these guys and gicing their new lives since ummm.. -99 (as some of the labels have that repot date).

-

Uudelleenruukuttelu jatkuu. Tilanne on siis edelleen se eettä iso osa kasveista on täällä vähän villiintynnyt ja toisinsanoen heinät sun muut suokasvit on överiääski vallannu ruukut. Meijän tehtävä on löytää kasvit ruukuista ja ruukuttaa ne uudelleen! :-)Lyhyesti mitä me siis tässä hommassa tehdään:

1.Kerätä kasvit kärryyn kasvipenkistä ja viedä kärry ruukutuspaikalle.
2. Otetaan ruukku joka yritetään säilyttää ehjänä (tosin usein sarojen juuret on niin tiukassa että ruukku pitää rikkoa).
3. Kn paakku on saatu pois ruukusta niin yritetään riuhtoa ja repiä heinät sun muut pois ja vielä rikkomatta tötterölehtien maavarsia ja saada kasvit suht ehjinä pois.
4. Kasvit puhdistetaan ja pestään(revitään vanhat lehdenosaset + trimmataan uudet lehdet lyhyemmiksi).
5. Otetaan seuraavaksi tuhjä gallonan ruukku ruukku jonka pohjalle laitetan kerros männynnäulasia ja sitten joppu turve:silikaattihiekkaa.
6. Kasvit istutetaan seuraavaksi ruukkuihin, yleensä 2 per ruukku nuun että että varret asetetaan vastakkain ruukun kummallekin puolelle kasvusuunta ruukun keskelle.
7. Kastellaan ja kirjoitetaan vielä nimilappu jos ruukun mukana löyty sellanen. Jos ei löydy niin kasvi menee myyntiin.
8. Kasvit viedään rakasin penkkiin.

Untitled


Untitled8">

Untitled

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)