22.7.13

a lot of writing 'n photosBy the way huomatkaa uusi blogiheaderi! = blogin iso kuva tuossa yläpuolella.

----

En oo näköjään pistänny tänne kuvia uusista kasveista jotka tuli kuukausi sitten... Youtube videolta ne kuitenkin löytyy:
__
Seems like I havent shown any photos of my new plants that I bought recently. Here. Watch the Youtube video :)

cvcvcv

Kasveilla on menny hyyvin. Genlisea on kasvanut paljon, loukku on rauhoittunut, heli kasvattanut ja kuivattanut kannuja ja ventricosa on alkanut kasvattaa kahta kannua! :)
N. venricosahan mielletään yleensä highlanderiksi, mutta myyjö oli kasvattanut sitä intermediate oloissa. Tuolla terrassa on kyllä lowland olosuhteet. Lämpötiloista en tiedä mitään mutta kosteusmittari näyttää aina +65%.

__

My N. ventricosa "Red" has done very well in a lowland terrarium. It has started to produce two new pitchers!  The old pitcher as you can see in that YT video has started to die but its totally normal. After I fed it a couple of mealworms :--)
 Tuossa perjantaina toi robbarista ostettu Art Deco kasvivalaisin poltti lamppunsa. Siinä oli ollut joku 2,5 vuotta sellainen 15W kasvilamppu. ja tämä valaisin on siis Exo terrassa.

 Eli uutta lamppua etsimään. Sitä paitsi musta tuntuu että noi kaikki kasvit pitäs nostaa vähän korkeammaksi. Noi päivänvalo esllät tuottaa vain 30w yhteensä mikä on tosi vähän. Valo ei siis valaise tarpeeksi pitkälle terraan, joka on 60cm korkea.. 

N. hirsuta on ainoa N. ventratan lisäksi  joka tekee intermedioita/uppereita. En ole oikeen selvillä hinin kategoriaan menis kun joka kannussa on erilailla toi kärhön loppu sijoittunut.

Nyt kasvi on alkanut tekemään uutta lehteä jonka toivon 5 edellisen epäonnistumisten jälkeen onnistuvan. Olen nyt vääntänyt hirsutan varren terran poikki jolloin uudelle lehdelle on tulee eikä varren tarvitse vääntyä 90 astetta niin kuin yritin tehdä. 

 ______

One of my CFL burned so I have to replace it. Maybe I should search for some 3000-4000 Kelvin lamp. 

I think I should rise my plants on that Exo terra tank which is  45 x 45 x 60 (lenght x width x height ).  I especially think that my sundews down below cant recieve enough light.

 But my N. hirsuta is doing great. After 5 missed tries to produce pitchers Im kinda hopeful toward the new leaf. Previous leaves got burned or cut. I thin the plant in producing  always uppers but since the tendrils tend to attack wherever they want, Im not sure. 
 Cephoilla on mennyt hyvin ikkunalaudalla ollessaan. Ainakin tällä hetkellä kun yöt on ollu aika kylmiä lämpötilat on  laskennu yöaikaan.  Lisäksi kun kaikki meijän lämpöpatterit on ollu kesän pois päältä niin alta päin ei tule kosteutta haihduttavaa lämmintä ilmaa.
 Tuo uusin vaalenvihreä kannu on ottanut aurinkoa tässä pari viikkoa. Kannun läppä on jo aukeutunut ja pienet hampaan irvistävät lakin alta >:)
_
New ceph pitcher has opened its lid and the both plants are in windowsill.


Ajattelin kerätä pihalta murkkujen ylöstuomaa hiekkaa ja sirotella sitä cephojen ympärille. Niin kuin tuossa alemmassa kuvassa näkyy sammalta niin saisin vähän hillittyä tota kasvua. 
Milloinkohan toi pienempi cepha aloittas tekee isoja kannuja. Sain sen vuonna 2011  ja tänä talvena se teki paljon tavallisia lehtiä. Aikuiset kannut - ehkä sitten joskus ;)
___
I should collect sand to cover cephs pots. Since you cant see moss in that photo.
 Highland terraario kellarissa viilenee 14-15C öisin. Uusin tulokas eli Heliamphora nauttii valosta etuoikeutetulla paikalla korkeammalla kuin muuta kasvit.
 Heli on vielä enemmän aurinkoa rakastava laji kuin nepit,joten sen on saatava vielä enemmän valoa. Sen takia olen nostanut kasvin kannun päälle noin 10cm päästä lampusta.


Kasvi kuivatteli aikaisemmpin ahkerasti vanhempia, noin parin sentin korkuisia kannujaan. Nyt se on tehnyt jo ainakin kaksi uutta kannua ja uusia tulee.

Mitä enemmän kasvi saa valoa, sitä suurempi on "sokerilusikka"  kannun päässä. Se on tuollainen punainen pallukka, josta erittyy makeaa nestettä mikä houkuttelee hyönteisiä. Tällä hetkellä nuo lusikat eivät ole kummoiset mutta toivottavasti se innostuu valon määrästä :) Kasvualustana käytin helille 100% rahkasammalta. Heli on myös jännä kasvi siinä suhteessa, että se ei tuota omia ruuansulatusnesteitä kuten kannukasvit ja kihokit. Se luottaa bakteerien hommiin jotka hajottavat eliöt kannun pohjalle.

Heliamphora is going good. At the moment it doesnt have big sugar spoons but hopefully it will like the light  and other conditions :)
Kiitos taas lukemisesta. Tuli aika paljon materiaalia kirjotettua :------------D

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)