30.7.13

carnivores in wild - photo heavy


 Eilinen päivä oli nyt sellainen kuin oli...päätettiin porukoitten kanssa lähteä suolle. Paikka on luonnonsuojelualue Lahen kaakkoisosassa Kujalan jätekeskuksen vieressä. http://www.lahdenseudunluonto.fi/luontokohteet/lahti/luonnonsuojelualueet/linnaistensuo
__
We visited a bog conservation area called Linnaistensuo yesterday.
Etlarissa oli kesän alussa juttua Linnaistensuon pitkospuiden uusimisesta. Vanhat, vedessä lilluvat puut ovat väistyneet ja niiden tilalle on tehty kunnolliset tukkipuut. Ei enää kiiku niinkuin pari vuotta sitten.
__
They have been replacing old duckboards this summer. The old ones were touching the wet soil and without wellies your feet would get wet.

Koko luontopolku ei kuitenkaan ollut vielä valmis... 
_
However the path isnt ready yet. (Beware! The planks are unfastened)

Käkkärämäntyjä, variksenmarjaa, karpaloa ja jännää mustikkaa läydettiin polun varrelta. Otettiin sankoon vähän niitä mustikan näkösiä. Äippä alkoi kuitenkin vähän epäillä että onko ne oikeasti mustikkaa. Lehdet eivät ole tasaisesti ryhmittyneet ja ne ovat nahkealehtisempiä ja kovempia kuin mitä metästä kerätyt.
_
There are small pinetrees, cranberry, crowberry and odd looking blueberries. We didnt notice any cloudberries.


Drosera rotundifolia (pyöreälehtikihokki)


          Drosera anglica (pitkälehtikihokki)Suolla oli kuivempaa kuin edellisinä kertoina. Ihmekös kun vettä ei ole sastanut kunnolla varmaan viikkoon ja hellettä on ollut paljon. Punaiset kihokit hehkuivat kuivam rahkasammaleen keskeltä. Paikoin oli kuivempaa paikoin märempää.
__
The bog was drier than our previous times. Sphagnum was dry and white-ish in some parts but the most of the spaghnum was bright red and healthy green.

Toivottavasti tykkäsitte kuvista (jotka on vähän sikinsokin) :--)
__
Hopefully you liked the photos :--)

1 comment:

  1. Tosi hienoja kuvia, Wune! :) Kiitos kun laitoit meidänkin ihasteltaviksi.:)

    ReplyDelete

kiitos! :-)