10.12.14

the arrival of pygmy sundews 4.12.!

About viikko sitten tuli postissa lisää kääpiökihokkien itusilmuja. Mä näköjään innostuin taas tällaisesta uudesta aluevaltauksesta. Eka tuli 3 lajia ja seuraavana 7 lisää = 10 eri lajia. Aijajaj jos nää tämän vuoden kasvitilaukset olis tässä. Urggg shame on me :-D

Mut joo tosiaan tää oli koulun syyslukukauden viimeinen päivä. TAi no huomenna olis ollu vielä yks tunti mutta halusin karata vähän ajoissa jo lomalaitumille. Osa meijän ryhmän tyypeistä ei edes tullu tän viikon tunneille että sen puoleen voin olla ihan tyytyväinen itseni puolesta ja olla potematta niin suurta omatunnon tuskaa.

Ää tässä kuvia jotka on otettu 4.12.

eng
____
I received a lot of pygmy Drosera gemmae a week ago. Now I have a total of 10 species of pygmies, yeshh!  The seller was worried about shipping weather since we had freezing night at that time. Every species did well expext D.microscapa that suffered the biggest lost.

.
Itusilmut oli kääritty kosteaan paperiin ja paperi oli laitettu minigrippussiin. Sovittiin myyjän kanssa, että jos silmut tulevat perille kuolleina tai muuten käy tosi huonosti sääolojen takia niin hän antaa mulle rahat takaisin. Viime tilauksesta viisastuneena ja itusilmujen kylmänkestävyyden näkeneenä uskalsin tilata.


Kuvat on järjestetty avaamisjärjestyksen perusteella. Eli ei ihan kokoluokan mukaan. Niin kuin olettaa voin, niin pienimmät itusilmut omaavan D. microscapan iduista vain 47% oli hengissä, eli vihreitä. Toisin kuin D. scorpioideksen jättisilmut, kaikki olivat hyvinvoivannäköisiä.  Tietysti kun ne ovat ainakin 10 kertaa isompia niin kestänyyskin on eri luokkaa.
Yksi helpoimmista kääpiökihokkilajeista, D. helodes x pulchellan iduista iso osa oli alkanut jo itää matkalla,

Lopuksi kuva Drosera oreopodiumista. Ituseilmut on istutettu 21.11.Eli ne ovat 20 päivää vanhoja. Joissain lehdissä näkyy jo limapisaroita. Tarkoittaa sitä että kalanruokapurkki pitää ottaa piakkoin kauniiseen käteen ja alkaa ruokkimaan pikkuisia jotta kasvavat isommiksi :)


 D.oreopodium gemmae 20 days after planting

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)