1.12.14

Nepenthes clipeata x (N. clipeata x N. eymae)

ööööh hyvää joulukuun ensimmäistä päivää kaikille blogin lukijoille! Ite vietin tän päivän vielä Lahessa, siivotessa meijän kylmävarastoa (6h). Kaiken maailman kattilaa ja vedenkeitintä ja kassia ja leikkuulautaa löytyi huh huh.

Sit kävin vielä autolla cittarissa ostamassa kissoille ruokaa kun näköjään porukat oli unohtannu että ne on vähissä... Ja sellaistaa :-D Päätä särkee, sen verran vauhdikas päivä ollu tänään.

Mut totta tosiaan mitä otsikko kertoo,  se kertoo että uusi clipperisteymän kannu aukesi tänään kunnollisen näköiseksi. Sen edellisten kannujen läpät on aina jäänny tohon puolitiehen mutta täs uudessa se on kunnolisesti ylhäällä niin jopa näkee ton kannunreunuksen muodon hyvin. Tulee lähestulkoon N. tentaculata mieleen tosta kannusta :-))


Sit sellanen että tän kasvin lehti/kannu suhde on aina ollu ongelmallisen iso. Tarkoittaen sitä että isoa lehteä kohden on tullu aina pieni kannu. (kun taas puhutaan N. hamatasta niin se tekee pienen lehden, mutta ison kannun ymmärrätsää?). Nyt kuitenkin parantuneen valaistuksen takia kasvi on kuitenkin alkanut tekemään pienempiä lehtiä, mutta kannukoko on pysynyt suh samana taikka jopa suurentunut. Ei ole ottanut nokkiinsa yläpuoleltaan tulevaa 10 000 lumenia,

Mut ääh nyt nukkumaan vaikka kello on vasta yheksän ja mulla alkaa koulu huomenna vasta klo 12:30. On nää lomapäivät rankkoja huh huh.

ENG --------------------------------

Happy December 1st to everybody who reads my blog (you foreign people hah :--))

Well but the title handles this specific plant of mine. Clippy hybrid! It has made a stunning pitcher once again. It used to have such a bad leaf/pitcher ratio but now the leaves have gotten smaller but pitcher have stayed the same sized. The newest pitcher kinda resemble me of Nepenthes tentaculata.

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)