30.12.14

einstein(kö?) taas vauhdissa

Jaa.

Tulin tossa tovi sittin iltalenkiltä ja sain matkalla jäätävän idean: hautaan talvilevolliset lihikset (sarrat, kobraliljat, kärpäsloukut ja kihokit) väliaikaisesti pihalle! Eilen oli viellä hirrveen kylmä päivä -20C, mutta nythän on lupailtu lauhtumista.

Mulla on ollu jo aika kauan harmia harsosääskistä tuolla kellarissa. Ne on niitä pikkuisia sääskiä joiden läpinäkyvät, mustapäiset toukat mönkii mullassa :x  Oon kyllä aina niitä tappanut mutta aina niitä on vaan ilmestynyt. Niinpä lumeenhautauksella pääsisin eroon myös noista tuholaisista - toivottavasti.

Lumen alla lämpötila pysyy nollan yläpuolella, n. 0,5-0,8C. Kasvit kyllä kestävät tuollaista viileyttä ainakin viikon. Sarrat on pikkasen arempia kylmälle verrattuna vaikka kärpäsloukkuihin. Saattanee johtua siitä että sarrojen kasvupiste on useesti maan yläpuolella kun taas loukuilla se on lähempänä maan pintaa.

No joka tapauksessa meijän sisäpihalla komeilee nyt aikamoinen lumiröykkiö. Plussakelit jatkuu näillä näkymin lauantaihin asti. Sen jälkeen alkaa pakastaa taas -10C öisin. Pitänee kysellä foorumeilta kannattaako kasveja pitää lauantain yli pihalla.

Tää kasvattelu on aina tällästä kokeilua :--)

--
I got an idea while walking this evening. I put my temperate carnivores outside and buried then under a thick layer of snow. Temps will be 1-3C untill Saturday. More forward temps will go down to -10C so I'm a bit insecure if I will keep the plants outside. Will they freeze of just be ok since snow kinda protect them?

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)