13.5.16

fire alarm alert x3

  I accomplished many different tasks today like photographing Sarracenia flowers from 4 different test crosses. I have now over 300 flower photos to arrange and put together as a map. I also made leaf pullings from Pinguicula gigantea. Inside the house I mopped the floower and also tidyed the kitchen.

Rich was out helping Phil with his personal thing (doing manly muscular work) so I decided to cook for him. We are a bit like running out of groceries but I thought there is always a reason to share. We had sweet potato fries with turkey-lima bean-tomato sauce. For dessert I made finnish oven pancake and suprisingly Phil had given a package of strawberries to Rich so we ate pancake with those! Not bad I think :) Even thought that fire alarm in our living room alerted 3 times during having that pancake in oven. Seriously - even without notable smoke! I think we are quite safe it anything catches fire inside the house here.

Untitled

Untitled
Nepenthes fusca
  Kiitos taas porukoille jolta tuli viesti kuuden aikaan aamulla herätyksestä. Tosin vastasin heille että kyllä nyt pitää vielä nukkua. Ainakin tunti. Mä olin jo ihan virkeänä puoli kahdeksan. Keitin kahvit ja taas tuli puhelua. Työt alko jatkamalla puuhastelua kukkaprojektin kanssa, eli risteytyskokeen parissa. Jokaisesta neljän risteymän kukasta kuva, sekä sivulta että ylhäältä. Näkyykö punertumista, punaa, onko kerllertävä ym. Mennään asiassa pikkasen syvemmälle kuin vain luokittelemalla onko kasvi punanen vaiko keltainen. Multa jäi yks risteymä kuvaamatta koska puhelimesta loppu virta 270 kuvan ottamisen jälkeen. Siirryin jeesaamaan Richiä auton lastaamisessa koska me lähetään huomenna Washingtoniin kasvimyyntitapahtumaan! :)) Käydään samalla tapaamassa yhtä lihisharrastajaa ja syödään illallinen hänen luonaan plus katsotaan hänen kasvikokoelmaansa.

Untitled
Pinguicula gigantea leaf pullings to go!

Untitled


Lisäksi muuta tänään tehtyä: Pinguicula gigantean (yökönlehti) lehtipistokkaiden tekemistä, tuhohyönteisten häätöä, valokuvaamista, talon moppaamista, keittiön siivoamista ja kokkausta! Rich lähti kahden aikaan auttamaan Philiä muuttohommissa (pitkä tarina älkää kysykö) ja mä jäin yksikseni tehtävälistan kanssa. Ajattelin tehdä pannaria uudestaan koska viimekerralta jäin odottamaan parempaa. Ostin viime viikolla leivinpaperia/wax paper toivoen että tavara hoitaa hommansa. MUTTA EI. Kumpikin pannari jäin pohjastaan ihan kiinni paperiin!" Paperipakkauksessa ei ollut mitään maksimi kuumuusrajaa joten luulen että laatu on vain...mitä on. Ja palohälytin alko soimaan kolmesti!! Ekalla leipomiskerralla se soi vaan kerran mutta eeeh mun korvat.ritä nyt kynäll äsaada sen nappia painettua pohjaan että härveli lopettaa soimisen. Ainakin se edelleen toimii ja me voidaa nolla huoletta jos tulipalo syttyy niin me ainakin kuullaan hälytys.

Untitled
shiny floor!

Untitled
Finnish oven pancake "pannukakku"

Untitled
dinner time (cutlery fail lol)
Untitled
pancake and strawberries!
Rich saapu kuudelta mulla oli jo pöytä katettuna. Paistoin uunissa pellillä bataattiranskiksia ja lisäks oli kalkkunajauheliha-tomaatti-limanpapukastike. Toi ihmetteli etä miten ihmeessä mä keksin yhdistää nää kaks keskenään :D Siis että yleensä bataattiranskiksia syödään hampparin kanssa tai dipattuna majoneesiin ym. Ei mitään hyvää ruokaa oli ja kehut sain! Jälkkäriks oli siis pannukakkua ja mansikoita. Mansikat Rich sai Phililtä päivän aikana ja se toi ne asemalle kesken niiden urakkaa.

Huomena siis herätys viideltä. Lähtö Washingtoniin on puoli seiskalta. Toivottakaa onnea että kasvit menee kaupaksi ja reissu rullaa hyvin! :)

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)