25.5.16

school groups comma here!

We got today two school groups here at Meadowview. They showed up at the same time around 9:30am. The first one was a youngster group and the other was a senion group. Very nice people overall and I think they understood even something about our important work here. They left around noon. We received a big Heliamphora order today from Wistuba, Germany. I can't wait to see them grow and acclimate :)

We sorta finished our workday around 4pm but since its very sunny and warm I guess you can't give up working like that. Atleast I like to work untill I start to starve like :D Oh well I promised our "boys" to make lasagne for dinner so I quit early. Its also just so great just sit on porch at night time and went browsing our greenhouse and highland chamber when during daytime they a bit too hot and you are occupied by other things.
Alongside Meadowview's awesome plants I still get amazed everyday how on earth I  got myself here with these awesome people! Back in Finland I would never ever get a chance to share my plant passion and geek around. Everything plant related just understood and I don't have to feel embarrassed or awkward being "a plant person".  I have already started to plant what to do when I graduate from school....

Untitled

Mahtava päivä taas takana! Aamulla heräiltiin kuudelta ja kasilta aloitettiin siivoustyöt. Täksi päiväksi ohjelmassa oli kahden opiskelijaryhmän pyöritys Meadowview'ssä. Talo siistiksi kylppäriä ja keittiötä myöten ja sain vihdoin ja viimein raaputettau yhden uunin liedenympäryksenpuhtaaksi.

 Ryhmät ponnahti puolikymmeneltä. Phil seliti aluks yleisesti meidän yrityksen tavoitteista (luonnonsuojelutyö) sekä tötterölehdistä. Sitten Rich otti vanhemman ryhmän ja Phil nuoremman ryhmän kierrettävääkseen. Ihmiset oli kyseleviä ja mukavia, mitä mä nyt pyörin siinä iäkkäämpien opiskelijoiden (=eläkeläisten) ryhmässä. Kulemma nuorisoryhmä oli bilettänyt viimeyönä niin pitkään että olivat vähän hiljasia hahah :D Kummatkin ryhmät lähti puolenpäivän aikaan ja päästiin syömään lounasta. Samaan aikaan tuli postit ja meidän Saksasta tilatut aurinkotötteröt saapu laatikossa! Ollaan koko kuukaus odotettu milloin ne saapuu! Laatikossa oli yli viidensadan euron edestä kasveja! :D On aivan mahtavaa olla yhtä muoden kasvihörhöjen kansa täällä kun kaikki hypettää ihan samoja asioita kuin itekin (tietysti!).

 Rich otti lounaan jälkeen vastuulleen helien ruukutuksen ja mä autoin ottamaan neljä pleksi-ikkunaa pois ruutuineen jotta ilmanvaihto saataisiin kesäksi vuoristomökissä alemmaksi. Minä ja Tyson tehtiin lisää ruukutussekoitusta eli turvetta ja hiekaa betonimyllyssä ja jatkettiin tötterölehtitaimien kanssa. Päinää lopeteltiin aikasen herötyksen takia neljältä, mutta nyt kun on lämmintä ja aurinko paistaa niin täällä voi lopettaa töitä mitenkään! :) Käy vaan haukkaamassa talolla leipää ja takas töihin. Heitin pojille että tekisin meille illaista tänään elikkä lasagnea tällä kertaa! Hyvää oli (syötiin noin puolikahdeksan) vaikka 40 min taisi olla pikkasen liian vähän aikaa pastalle.. Lisäksi oli hyvä pyykätä tänään, koska vesiletkuun jääny vesi kuumenee letkun sisällä kuumana pyykki peseytyy siten lämpöisellä vedellä.

 Illalla ysin aikaan on kiva istuskella kuistilla ja kuunnella sammakoiden ääniä. Käytiin Richin kanssa helit läpi ja puhuttiin kasvinörttien asioita samalla kuin Tyson selviteli onkivapojen sotkuisia siimoja. Myöhemmin pojat siivos syöttilaatikkoa totisesti ja puhuttiin jopa siitä että Rapa on suomalainen firma! Jaksan edelleen ihmetellä ja kiitellä itteäni miten oon saanut itseni tälläiseen paikkaan missä voi olla oma itteni kasviasioiden suhteen. Voi puhua asioista niiden oikeinna nimillä ja termeillä ja ihmiset täällä ymmärtää. Kotosuomessa et voi mitenkään puhua lihiksistä samoin vivahtein. Alan tässä entistä edemmän suunnitella sitä missä mahtaisin viettää valmistumiseni jälkeen aikaani - ainakin Phil hyväksyy puheidensa puolesta;')

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)