11.5.16

a call of Sussex Co

  Our mighty crew headed today to the Joseph Pines Preserve in Sussex County, VA! Our main reason to get there was to continue making plant beds and to sow native pitcher plants seeds (collected from the preserve). There were also two construction groups working in the house so we could get upstairs done and expand a/c system to upstars.

Untitled
Virginia's native pitcher plants Sarracenia flava


Untitled
house of the preserve   Keskiviikon ohjelmana oli suunnata Joseph Pines Preserveen mun täyttämien ruukkujen (140kpl), mansikantaimien sekä yrttien ja vihannestaimien kanssa. Herätys oli kuudelta ja puoli kahdeksan Phil saapui 4runnerillaan ja kärryn kanssa. Kävi ilmi, että mun täyttämät ruukut ei ollut ihan täydellisiä ja jouduttiin lastamaan lisää multaa mukaan. Siis ruukujen täyttäminen multaseoksella voi olla yllättävän vaikeaa! Ja täyttämisessä se tiivistysvaihe. Painat ja puserrat sitä turvehiekkamultaa sormilla ja nyrkillä alas päin ja yhä edelleen se pinta painuu alas päin. En minä mikään mies ole jolla on kamalat nyrkkivoimat :/
Vihdoin ysin aikoihin lähettiin. Rich ojensi mulle puhelimensa, ja pyys laittamaan navigoinnit kuntoon. Ennen kunnollista lähtemistä käytiin mäkkärin drive-in'in kautta. Mulle kahvi maidolla ja Richille joku ihmi kananmuna-aamupala-hamppari. Tääl mäkkärillä on ihan outoja (ja paljon) aamiaisvaíhtoehtoja - tai sitten Suomessakin on sama tarjonta, mutta siitä on vuosia vuosia aikaa kun on viimeks käynny mäkkärissä.

Puol yheltätoista saavuttiin perille. Puhelin navikka neuvoi toisen reitin kuin mitä me viimeksi käytettiin. Mietin pari kertaa matkalla että "pistinhän mä oikean osoitteen" :D Rich on viimes ollu Josephissa lokakuussa joten se ei varmaan muistannu mitään maamerkkejä matkalla. Kuunteli vaan mun ja puhelimen neuvoja. Syy miksi me tänne ajettiin oli, että kasvipetien teossa tarvitaan apua sekä tötterölehtien kylvämisessä.

Untitled
plant bed layering - you gotta make it flat!


Untitled
master Phil istalling a piece of plant bed drainage system :-)


Untitled
a view from my room


Petien pohjat piti tasoittaa ja tsekata, että sellanen puupalikka liukuu pohjalla juuttumatta kiinni. Lisäksi haettiin hiekkaa viereiseltä metsästysklubin paikalta tasottamaan petien ympäryksiä. Meitä auttaa paikalla myös lähellä asuva eläkeläis mies Dennis joka kuuluu tuohon mettsästysryhmään. Hän on nyt keväällä pikkusen hurahtanut tähän hommaan ja on innoissaan autellessaan meitä :)  Jeesh!  Meijän kasvitiimin lisäksi talossa tallusta ilmastointi-ja sähkömiehiä sekä puuseppiä. Tarkoituksena on saada keskeneräinen yläkerta kuntoon sekä laajentaa ilmastointisysteemi yläkertaan.

Vaikka oli pilvistä niin kosteus (80%) kyllä tuntuu! Se on ihan ihmeellistä. Sisällä talossa on ilmastointua ja viileää ja kun ulko-oven avaa niin tulee sellanen lämmin ja kostea tuulahdus :D  Kolme petiä saatiin tasattua, sekä vesiputkijärjestelmä ja muovi laitettua yhteen petiin. Vesijärjestelmä siis ylläpitää kasvipetien vesitasoa, kun kaikki tötterölehdet, kihokit ja kärpäsloukut pitää pitää koko ajan märkänä.

Untitled
panorama about what what happening


Lisäks myöhemmin aloteltiin siementen kylvämistä. Minä lisäsin hiekka:turvetta ruukkujen pinnalle ja iskin bambukepin keskelle. Rich kylvi jääkaapissa kylmäkäsitellyt siemenet ja Dennis pisti huput päälle. Huppu estää siemeniä huuhtoutumasta sateen iskiessä, sekä luo hyvän mikroilmaston siemenien itämiseen. Saatiin 37 ruukkua 111 tehtyä.

Untitled
"smurfs" (sown seed pots)  from Thursday May 12th
Päivällä syötiin rypäleitä, maapähkinävoileipiä ja sipsejä lounaaksi. En voi edelleenkään ymmärtää tuota sipsien syntiä keskellä päivää, koska miellän sen edelleen iltaleffaruoaksi. Kuitenkin, Phil teki päivän illallisen ja voi että kun tuli syötyä! Kananrintaa kaksi per naama, parmesaaririisiä ja parsakaalia.Voi että! Sitte nukkumaan! Nukuin tällä kertaa toisessa huoneessa kuin viime kerralla. Rich meni tällä kertaa toimistohuoneeseen ja mä sain kahden erillissängyn käsittävän, isomman ja valoisamman huoneen.

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)