12.5.16

froggies & nep cuttings

  We managed to finish around 90 pots out of 111. After that we headed back to Meadowview because one person had reserved an appointment at 1pm. We fairly made it to 12:50am though the visitor came a bit late. After that I and our great friend Graham collected some sphagnum from our preserve and used that to repot rooted Nepenthes cuttings and to fill bottoms of  ip45's.

Untitled
this stream used to have D.brevifolias but we could-nt find any
  Herätys puoliseiska. Mä muistin kännykän laturin mutta unohdin adapterin... Onneks Rich suostui lataamaan luurin ubs-kaapelin kautta koneellaan. Aamupalaks oli vaaleeta leitää, Philin ostamaa sumatralaista kahvia sekä pekonia ja pyöreitä nakkeja (:D). Huudettiin Richiä hakemaan pekonia mut se olikin jo painunut pihalle jatkamaan kylvöjä. Dääm ja minä sit riennän jeesaamaan. Myöhemmin Dennis ja Marissa, kerran viikossa paikalla työskentelevä vapaaehtoinen tuli auttamaan. Lopulta saatiin about 90 ruukkua valmiiksi.

Lähtö oltiin arvioitu kymmeneks mutta se vähän venähti. Ensiksi kun lähettiin niin huomasin että olin unohtanut mun takin talliin ja palattiin sitä sitten hakemaan. Onneksi oltiin ehditty ajamaan vaan 2min. Lähdettiin sitten uudestaan mut sit Rich tokaisi että hän haluaisi nähdä kukkivat Drosera brevifoliat. Phil oli eilen puhunut että nyt olisi oikea aika nähdä ne suojelualueella kukassa, ja että Dennis voisi  mönkkärillään viedä meijät alueelle. Aikaa ei kuitenkaan ollut tuohon joten kaikesta kiireestä huolimatta me käännettiin auton nokka taas takaisin päin ja painuttiin suolle! :D Olin aikasemmin maininnu sille että näin ne viime kerralla Miken kanssa. Noh, kuitenkin ne kihokit oli toista lajia eikä mä lopulta löydetty yhtäkään D. brevifolia'aa. Noh yritettiin kuitenkin! Kello oli jo yhentoista ja me lähdetiin tositarkoituksella nyt pois. Kiire selittyi sillä, koska eräs tyyppi oli sopinut tapaamisen Meadowview'issä yhdeltä.

Untitled
our frog friends
Me saavuttiin klo12:50 ja parin minuutin päästä pihaan kurvasi ihme auto. Se oli kuitenkin Graham äitinsä autollaan, eikä tämä vieras. Ihan hyvä kun Rich on ollu ihan puhki ja se ehti syödäkin ennen skarppina olemista. Itse vieras saapu vasta puolen tunnin päästä. Hän osti kolme ämpärillista hiekkaa ja turvetta sekä ämpärillisen mutaa (!). Hahaha kuulsotaa tooosi oudolta mutta se kuulema auttaa erästä akvaattista lihansyöjäkasvia, Aldrovanda vesiculosa'a kasvamaan paremmin.
Loppu päivä sit kulu hakiessa takasuolta sammalta ja uudelleen ruukutellessa juurtuneita kannukasvin pistokkaita.

Untitled
neps done!

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)