8.4.16

hölynpölyä, siivouspäivää ja mysterimenu

Untitled
Tötterölehdet (Sarracenia) alkaa piakkoin kukkimaan täällä!

Olin jo vähällä jättää kirjoittamatta tän. Oikeasti vietin viimeiset 3o minsaa istuen ikkunalla sälekaihtimen naru toisessa kädessä, jotta näkisin helikopterin. Niitä on pörränny koko päivän tässä lähistöllä ja esim. kello viiden aikaan niitä pisti menemään ainakin neljä kappaletta ihan talon yltä niin että ikkunat vaan helis. eikä ne oon mitään pikku suihkareita vaan aika jykevän oloisia. Nytkin ja edelleen kuuluu pörinää tuolta pihalta päin.

Eilen illalla meni niin myöhään että piti herätä aikasin pesemään tää tukkajotta se ehtis kuivua ennen duunien alkua. Päivän eka haaste taikka kunniakin oli pölyttää yksi kannukasvin kukinto. Olin yöllä yskinny pikkusen ja sittenhän se aamulla tul ihuomattua että ääni oli aika lailla poissa... tai ainakin tosi matala. Huomaa kun on ollu pikkasen viileässä ulkona eikä oo suojannu kaulaansa täysin plus eilisiltanen keskustelumylläkkä seurakuntatalolla. Noj, you gotta live with that sort of thing. Pölytykseen meni aikaa about puoltoista tuntia koska työ on niin pikkutarkkaa ja työvälineet on pidettävä puhtaina ja erillä toisistaan jotta saadaan varmasti halutut risteymät tehtyä.
Untitled
poika

Untitled
tyttö
Pölytysten jälkeen alko siivoukset. Täällä joka perjantai on siivouspäivä milloin kaikki kasvihuoneet siistitään ylimääräisestä rojusta sekä tämä asumistakennus myöskin. Mä ihan innoissani heivasin ne vähätkin matot pihalle ja ryhdyin moppailemaan. Siirettiin myös toi iso telkka vähän parempaan paikkaan pois olkkarin pöydältä viemästä tilaa. Ei sitä edelleenkään voi katsoa koska antenniasiat on kai kesken. Tia jotain. Rich lopetteli yheltä kommat koska vän teki viime viikolla kuuden päivän työviikon sen mun lauantain takia joten itekin katsoin vähän lopetteleen töitä. Eihän sitä riemua riittänny kuin viis-kymmenen minuuttia kunnes Rich ilmoitti että Phil on jo tulossa hakemaan puukuorman hakuseuraa (mua) että ala jo pukeutumaan sitä varten. Ookkei no ei tässä mitään ja taas lähettiin läheiselle puukaatikselle. Hyviä pölkkyjähän sieltä löytyi ja saatiin taas kärry täyteen. Sitten taas iskettiin pöljyt jonon jatkeeks ja Phil kävi moottorisahailemassa eilen kaatuneet oksat polttopuukamaksi. Tän jälkeen sain olla puoltuoista tuntia rauhassa ennen kuin kuulin että nämä eilen kuullut mysterimenupippalot alkais seiskalta. Että äkkiä vaatetta ja vähän siistiytymään 20 minsaa aikaa! Olin jo lähtiessäni sinne vähän varautunut siihen miten mun ääni tulee kestämään siellä. noh, minä lupasin ja sanomani pitää!
Untitled

Ajattiin vähän eriä kautta kuin eilen ja pitemmälle. Määränpäänä oli tällänen seurakuntatalo joka kyllä tuoksui aivan samanlaiselta kuin eilinenkin paikka. Menimme isoon "urheillusaliin" jonka seinältä ainakin löytyi tällänen digitaalinen koripallomittari. Sali on katettu pöytineen ja katosta riippui nauhavaloja huoneen äästä päähän. Istuin Richin kanssa kuuden hengen pöytään johon liittyi myös eilen tapaamani utahilaiset lähetyssaarnaajatytöt, sekä poika jolle Rich opettaa tuollaisissa tapaamisissa kitaransoittoa. Jokaisen eteen oli aseteltu paperilappu, johon jokaisen piti koota oma neljän ruokalajin menu valmiiksi annetuista nimistä. Kukaan ei voisi varmasti sanoa millaista ruokalajia mikäkin nimi edustaisi. Itse valkkasin ja kirjoitin nimet ex tempore ihmeempiä miettimättä. Jokainen pisti myös nimensä paperiin sekä pöydän nimen. Meidän pöytä oli numero yksi. Tämän jälkeen tarjoilijat ottivat laput mukaan ja jännitys alkoi. Mikä kukin saisi. Rich sai tyhjän lautasen jossa oli vain aterimet. Itse sain sämpylän ja mukillisen porkkanoita.Lähetyssaarnaajatytöt saivat suklaakakkua ja jäätelöä. Ilta jatkui niin että mietittiin mitä ruokalajia mikäkin nimi edusti ja miksi. Lopulta kaikkien mielenkiintoisten ruokalajien jälkeen lähettiin puol yheksän aikoihin asemalle päin. Tuota ennen jäin mielenkiintoisesti yhden keski-ikäisen miehen kanssa suustani kiinni, koska hän oli esitellyt itsensä niin että hänen isoäitinsä on suomalainen. Turistiin sitten niitä näitä yleisesti Suomesta maana ja Ruotsista ja Venäjästä. Hänkin kehui englanninkieltäni ja kiitteli osallistumistani tapahtumaan.


Huomenna on lauantai vapaapäivä! Ja samaten sunnuntaikin on vapaa päivä! Oikeasti tänä viikonloppuna on pakko lepuuttaa näitä äänihuulia tai tästä ei tule mitään :D

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)