5.4.16

polttopuita ja pyykinpesua

Untitled

Eilisen semi-myräkän jälkeen oli odotettavissa pieni, tai siis 20 asteen notkahdus lämpötiloissa. Aamulla aloteltiin ysiltä duunit niin oli vaan 2 astetta lämmintä. Kyllä siinä sormet meni mukavasti kohmeisiks kun piti alkaa tötterölehtiä ruukuttelemaan. Tätä kirvistelyä jatku vajaan puoli tuntia kunnes Rich tuli toteamaan että mulla on liian vähän kasvualustaa ruukuissa. Tai siis että materiaali painuu alas painaessa - no enhän minä niin kovaa jaksanut kohmeista multaa painaa! :D No joo kirjotin 8 nimilapua, törkkäsin syvälle ruukkuun sivunvierttä, ja vietiin ruukut lillumaan yhteen suoaltaaseen. Koska kasvualustaa oli enää kovin vähän ja Rich tartti apua tilausten hoitelemisissa, siirryin mä jeesaa häntä.

Hommahan on se että minigrippussit on valmiina kasvien nimet kirjotettuna, että sitten on vain etsittävä oikeat kasvit - tältä tontilta. Mä en missään nimessä tiedä, ainakaan vielä mitä kasvaa missäkin koska tötterölehdet näyttää suht samanlaisilta näin keväällä ilman kukkia ja ansoja. Kasvit on kylläkin jaoteltu noihin "suoaltaisiin" lajin mukaan, mutta kun aletaan puhua lajikkeista tai tietyistä levinneisyysalueiden kasveista on pakko kattoo sitä lappua. Kasvit etitään ja multa pestää pois jolloin kasvi myydään barerootina, eli paljasjuurisena. Multa pitää jossain tilauksissa pestä erittäin tarkasti pois, koska jotkut osavaltiot kieltävät mullan lähettämisen kasvien mukana. Tänään yhdessäkään tilauksessa ei tarvinnu olla on niin tarkka. Loppujen lopuks me saatiin seitsemän pakettia valmiiks. Kolme pientä ja neljä pientä. Lähetyslaatikot taitellaan itse ja ne punnitaan jollain upsin omalla laitteella jonka perusteella kuljetuskustannusten hinta määräytyy. Pakettien valmistuttua Phil tuli taas käymään, tällä kertaa 4runnerillaan ja kärry perässä. Lounaan ajaksi hän painui tontin takaosaan moottorisahan kanssa. Tämän aikana pikanen soitto Suomeen, jonka aiheen oli tällä kertaa kissanpennut. Söin puhuessa samalla keittiössä ja Rich väänsi voileipää siinä vieressä kysyen puhelun loputtua "sun äitis?" - no joo kyllä oli, vastasin.

Sit piti alkaa pukee pikkasen päälle koska päivän teemana oli hakea polttopuuta koska pariks seuraavaks päiväks on lupailtu epävalaista säätä ja puu ei.. tota noin kuivu sateessa..? Tosiaan mä pikkasen ihmettelin että minne me ajellaan bowling green (siis se on kaupunki) läpi pysähdyttiin siinä kaupungissa piipahtamaan yhessä rautakaupassa, taikka olihan siellä kaikenmaailman myynnissä. Noh tiskin takana oli vanha nainen hieno hopeariipus kaulassa ja tummat aurinkolasin silmillä. Tervehti meitä niin kohteliaasti taas ja Phil esitteli kuinka kaukaa on tuokin tyttö tullut tänne hahah. No joo tultiin kauppaan siis ostama mulle suojalaseja ja työhanskoja (mun pyynnöstä). Kun oltiin käyty hakemassa lasit myymälän takaosasta, myyjäksi oli vaihtunut suht nuori kundi jolle piti myöskin kertoa mistä olen kotoisin. Miehet nappas mukaan myös näköjään paketillisen vahvempia vilyylikäsineitä, sekä jonkinsortin kaatonokkalisäosan (?) öljypönikkää varten.
Jestas sentään me mennään kaatikselle pikkaselle dyykkailureissulle! :D Auton vasemmalla puolella näky korkeita nypyköitä, jotka on kuulemma ollu ennen kaatiksia, mutta nyttemmin täytettyä ja niistä pumpataan metaania. Auto ajo ison risukasan viereen, jota käsitteli ja siirteli bobcat minkä ratissa oli harmaahapsinen ajaja. Siinä sitten alettiin lastaamaan puupölkkyjä kärryyn. Miehistä puuhaa kyllä kiitos! Saatiin kärry täyteen, käytiin tyhjentämässä lasti asemalla ja lähdettiin uudelle kierrokselle. Tällä kertaa täytyi käyttää moottorisahaa, koska kasan vieressä olevat pölkyt oli sen verran isoja, ettei hyväselkäinenkään olis voinnu niitä nostaa kärryyn. en käsitelly sahaa, jos sitä ehditte jo kuvittelemaan. Matkalla asemalle päin selittelin suomalaista ruokakulttuuria ja lupasin leipoa Philille karjalanpiirakoita joku kerta ja pyytää hänet maistamaan niitä. Lisäksi tavuteltiin miten HAMK sanotaan ja sain kiitosta suomalaisen siistin menttaliteetin omaamisesta. Meillä täällä asemalla otetaan myös kengät aina pois, ja hyvä niin ettei tule niin paljoa likaa ja roskaa.

Loppupäivään puolkuuteen asti kasattiin puupinoja aseman nurkalle. En mä ole koskaan ajatellut miten puut pinotaan, joten hyvä kai se on viimeistään täällä oppia. Koska täällä työpäivä venähtää helposti kuuteen, tulee väistämättä syötyäkin myöhempään kuin suomessa. Väänsin omeletin hyvällä pannulla, kiitos telkan mukana tulleiden, lahjoituslaatikoiden seasta löytyneen paistinpannun. Näin illasta piti alkaa vielä pyykkäämäänkin. En ollut eiliseen mennessä löytänyt talosta pyykkikonetta, joten kysyi Phililtä eilen että onko täällä sitä ollenkaan vai luinko jostain väärin. No kone löytyi samasta vajasta jossa kuumavesisäiliökin on. Tänään oli siis hyvä tilaisuus kokeilla miten kone pyörii. About tunti ja pyykit oli pestynä. Kuivaajakin löytyisi pesukoneen vierestä, mutta tekemättömien sähkötöiden takia kuivaajaan ei saada virtaa. Joten paidat kuivuu nyt ovella ja henkarissa.


Untitled

Jees. Mitäköhän kivaa huomenna!
PS. Kuvassa leivän päälle levitetty viinirypälehillo ei ollut hyvää...yh.

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)