27.4.16

degree of difficulty rises and chinese food

Untitled Today briefly: I sow some more longleaf pines. The weather was quite cooler than yesterday and it eventually started to rain 6pm. We went to eat in Chin ese restaurant (very good, thanks!). I managed to buy international stamps and got my cereals from foodlion.

And tomorrow we are heading to Richmond and participate in High Tunnel Field Day! "Virginia State University and Tricycle Gardens invite you for a field day to learn and discuss more about high tunnel production. This field day will include a tour and discussions of various on-site practices to enhance sustainable vegetable and fruit production.

Untitled


Aamu alko harmaana ja kosteana - kuin varjona eilisestä hellepäivästä. Ei muuta kuin purkki täyteen männynsiemeniä ja kylvöpuuhiin. Tutisin jo valmiiksi vaivaisesta "vain"  neljäntoista asteen lämpötilasta ja napitin paidan ylös asti! Jossain kympin pintaan Phil saapui asemalle. Mietin, että mitähän se mahtaa ajatella kun ei ole käynyt täällä kahteen päivään. Sitten nää molemmat kävelee mun luokse ja mää mietin että mitäköhän on asiaa.
Mä oon jo tottunnu siihen, että aina jos joku lähtee tulemaan mua kohti, sen on oltava jotain tärkeää. Tai että mulle ei tulla heittämään vaan läppää jostain, koska en ehkä ymmärrä kaikkea tai muuten tää small talk ei ole mulle niin ominasta. Kyllä mä keskustelut ymmärrän kun kuuntelen mitä tyypit puhuu, ja huumorinkin tajuan, mutta sanotaanko niin että se mitä mä aina ulos annan verbaalisesti ei vastaa kaikkea sitä mistä haluaisin puhua. Ollessani mukana keskusteluissa mieleen tulee paljonkin asioita suomeksi, mutta sellaisia hyviä "heittoja" jää mainitsematta käännöstyön takia ja koska puheenaiheet vaihtuu nopeasti ja kaikkiin kohtiin sä et voi heittää sitä ajatusta minkä sait 2 min sitten. Kun taas ollaan rauhallisemmassa paikassa eikä ihmiset puhu niinkään kilpaa ja toistensa päälle niin sitten kyllä puhun :D

Takaisin todellisuuteen. Mulle tultiin siis tietysti puhumaan männynsiementen kylvämisestä. Onko liian syvälle kylvetty, täytyisi olla lautanen jolle laittaa siemenet, ja että toimintatavassa olisi parannettavaa. Minä lähden hakemaan talosta lautasta ja kun oon taas henkisesti valmistautunut koitokseen, Rich juoksee luokse ja virkkoo "lisätehtäviä!". Ei muuta kuin vaikeustaso nousee hahaha! Nyt pitää poistaa roskat (punavaahtera!) kennojen mulla päältä ja lisätä multaa siihen päälle ja vasta sitten kylvää siemenet. Voi jestas tuli tonta vaihetta lisää. Itseasiassa homma kuitenkin vähän helpottui, koska ylimääräisen multaseoksen lisäämisen jälkeen siemenet voi vaan painaa multaan, "tikulla reijän painamisen ja sen jälkeen kylmämisen" sijaan. Phil lähti ja tokaisi samalla jotain lounaasta ja kiinalaisesta, mutta mietin että hän puhui vain omista menoistaan.

Kello löi kahtatoista ja sain juuri yhden kennorivin valmiiksi.Käppäilin talolle ja ovesta samalla aukaisulla tuli Rich, joka sanoi että me lähdetään kiinalaiseen syömään lounasta. Oookkei! Phil oli kuulemma jo menossa sinne päin ja me lähettäis Jeepillä perään. No äkkiä vaatteiden vaihtoon ja sit mentiin. Ensiksi mentiin postiin viemään pari pakettia ja kävin samalla ostamassa postimerkkejä jee! Visa toimii täällä! ;) Ite ruokapaikka sijaitsi Bowling Greenin liikekeskustassa, jossa meijän ruokakauppakin on. Mikäs siinä. Talo tarjoaa! Alkukeitto oli ihmeellistä "kananamunakeittoaa". Siinä oli sellaisia keitetyn kananmunan riekaleita (kuulostaa tosi oudolta!), mutta maistu ihan jees -kun pisti soijakastiketta ja pippuria. Janojuomaksi otin kylmää teetä joka oli törkeän makeaa! Tuli sellainen fiilis että hampaat putoaa kun sitä pillillä ryysti :D Muuten kävin hakemassa kaks lautasellista noutopöydästä ja se oli siinä. Ihan peruskiinalaista.

Untitled

Untitled

Kysyin Richiltä eilen että ollaanko menossa kauppaan. Hän sanoi että jos haluan niin joo, mutta hänellä ei ole tarvetta. Mä oli kuitenkin eilisen jälkeen ihan nuutunut ja menin heti töiden jälkeen suihkuun. Eihän sellasennäköisenä kauppaankaan viittinny lähteä! Joten jätin väliin. Tänään kun kuitenkn oltiin liikekeskuksessa ja ruokakauppa oli ihan vieressä niin oli mahdollisuus käydä hakemassa ne puutuvat murot! Suostuin maksamaan tällä kertaa ostokseni, koska enhän mä ole täällä ollessani (melkein 1kk) käyttänyt kuin 20 dollaria. Rich manasi että oli unohtanut lompakkonsa asemalle, ei siis ruokaa hänelle. Ostin omenoita, muroja, raejuustoa ja poptartseja!! Siis oikein amerikkalaisia, leivänpaahtimessa lämmitettäviä makeita, taytteen sisältäviä "leipiä". Meni pieni hetki kun asemalla pläräsin kun pläräsin tuoteselostusta. Sehän on ihan kuin kemiankirjasta - täynnä lisäaineita! Kuitenkin täällä ollessani haluan ottaa velvollisuudeksi maistaa paikallisia "kummajaisia". Joten ehkä huomenaamulla maistan miltä mansikanmakuinen poptartsi maistuu.

Kiinalaisessa syötyämme ja kaupassa käytyämme männynsiemenien istutus jatkui.. Phil toi tänään aamusta meijän päältäajettavan ruohonleikkurin korjauksesta ja Rich sillä sitten päristeli menemään. Lopulta oma hommani meni hieman yliajalle kun lopetin vasta klo 18. Alkoi sataa mutta päätin että tämän rivin teen ja sitten lopetan. Kiinalaisesta johtuen tänään ei päivällistä tarvinnu tehdä. Pari lämpöstä ruispalat-leipää lämmitin meijän toasterissa ja siinä se.

Huomenna lähdetään Richmondiin tunneliviljely tapahtumaan!!

Vielä pari kuvaa trooppisesta maailmastamme! :-))

Untitled


Untitled


Untitled


Untitled

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)